Το αδιέξοδο που βρίσκεται η ελληνική κοινωνία καταγράφει η έρευνα της Vprc, για τα «Επίκαιρα», την οποία δημοσιεύει το Tvxs. Στο τρίτο μέρος της έρευνας (διαβάστε πρώτο μέρος και δεύτερο μέρος) παρουσιάζονται οι εκτιμήσεις των πολιτών για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, με τις βασικότερες να είναι η αύξηση της εγκληματικότητας και των κοινωνικών ανισοτήτων, η μετνάστευση και οικοινωνικές εξεγέρσεις. Παράλληλα, οι πολίτες προβλέπουν πως το επόμενο διάστημα η χώρα θα πτωχεύσει και επισήμως

Ads

 

Το 89% των ερωτηθέντων δηλώνει πως η οικονομική του κατάσταση έχει χειροτερεύσει  σε σύγκριση με το παρελθόν, ενώ ταυτόχρονα το 54% προβλέπει πως η χώρα είναι πιθανό να πτωχεύσει επισήμως το επόμενο διάστημα.  

image

Ads

image

Μάλιστα, κατά μέσο όρο, οι πολίτες δηλώνουν πως το συνολικό εισόδημά τους σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο έχει μειωθεί κατά 46,3%.

Παράλληλα, οι πολίτες προβλέπουν πως οι πιθανότερες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης είναι η αύξηση της εγκληματικότητας, η δημιουργία ελληνικού μεταναστευτικού ρεύματος σε άλλες χώρες, η αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων και οι βίαιες κοινωνικές εξεγέρσεις.  

image

image

image

image

image

Τέλος, η πλειοψηφία των πολιτών, σε ποσοστό 68%, θεωρεί απίθανο το σενάριο δικτατορίας το επόμενο διάστημα. 

image