Τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβέρνηση Παπαδήμου καταδεικνύει η δημοσκόπηση της VPRC για τα «Επίκαιρα», το δεύτερο μέρος της οποίας δημοσιεύει σήμερα το Tvxs. Δείτε, το πρώτο μέρος της δημοσκόπησης, που αφορά την πρόθεση ψήφου, τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών αλλά και το ευρύτερο πολιτικό περιβάλλον, που καταγράφει πλήρη ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό. Το ΠΑΣΟΚ έχει υποχωρήσει πλέον στην πέμπτη θέση της πρόθεσης ψήφου, ενώ εντυπωσιακή άνοδο καταγράφει η Δημοκρατική Αριστερά που πλέον βρίσκεται στην δεύτερη θέση. Την πρώτη θέση με ποσοστό 30,5% καταλαμβάνει η ΝΔ.

Ads

Το 81% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 8% εκτιμά πως η χώρα βρίσκεται στον σωστό δρόμο.

image

Μάλιστα οι αρνητικές εκτιμήσεις για την πορεία της χώρας υπό την διακυβέρνηση Παπαδήμου παρουσιάζουν συνεχώς αύξηση. Ειδικότερα από το 52% του Νοεμβρίου, τον Δεκέμβριο οι αρνητικές κρίσεις αυξήθηκαν στο 78% και τον Ιανουάριο έφτασαν στο 81%.
 
image

Ads

Άλλωστε μόλις το 6% δηλώνει ικανοποιήμενο από την κυβέρνηση Παπαδήμου, με το 92% να εμφανίζεται δυσαρεστημένο. Αναλυτικά το 70% δηλώνει πως δεν είναι «καθόλου» ικανοποιημένο, ενώ το 22% απαντάει πως είναι «λίγο ικανοποιημένο». 
 
image

Τέλος, το 45% ζητάει άμεση προσφυγή στις κάλπες, ώστε να προκύψει νέα κυβέρνηση. Αντίθετα το 34% εκτιμά πως η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει με την κυβέρνηση συνεργασίας που υπάρχει σήμερα. Υψηλό εμφανίζεται το ποσοστό (21%) που δεν θέλησαν να απαντήσουν σε αυτήν την ερώτηση. 

image