Συνέχεια σε όσα είπε ο Κώστας Καραμανλής στη Βουλή, ο οποίος κάλεσε την αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση σύστασης Προανακριτικής για τα Τέμπη, δίνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Βούλα Κεχαγιά.

Ads

«Μπορεί να δεσμευτεί η ΝΔ ότι θα ψηφίσει τη συγκρότηση προανακριτικης Επιτροπής για τα Τέμπη μιας η δυο συνεδριάσεων προκειμένου να ενεργοποιηθεί άμεσα το άρθρο 86 του Συντάγματος και να οδηγηθεί ο κ. Καραμανλής και όσα πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση στην τακτική δικαιοσύνη ώστε να δικαστούν με βάση τις μηνύσεις των συγγενών των θυμάτων;», αναφέρει η κ. Κεχαγιά.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Καραμανλής, κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης, κάλεσε την αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση σύστασης Προανακριτικής για τα Τέμπη διότι, όπως επανέλαβε, δεν κρύβεται και δεν θα κρυφτεί πίσω από καμία βουλευτική ασυλία. Σημειώνεται ότι τον Νοέμβριο δεν συναίνεσε στη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής με βάση την έρευνα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τη σύμβαση 717 που εντόπισε ισχυρές ενδείξεις τέλεσης κακουργηματικής απιστίας.