Δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βαθμό πλημμελήματος, ασκήθηκε σε έναν από τους τρεις μαθητές Γυμνασίου του Νοτίου Πηλίου, που συνελήφθησαν για σεξουαλική κακοποίηση συμμαθητή τους σε σχολική εκδρομή στα Γιάννενα.

Ads

Οι άλλοι δυο κατηγορούνται για συνέργεια και η εκδίκαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 21 Νοεμβρίου 2024 στο Μονομελές δικαστήριο ανηλίκων Βόλου, σύμφωνα με το τοπικό gegonota.news.

Μετά τις απολογίες τους, oι τρεις ανήλικοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισής τους κ. Γ. Σινέλη, οι ανήλικοι ισχυρίστηκαν ότι «ήθελαν να κάνουν πλάκα».

Στη σχολική εκδρομή

Η πολύ σοβαρή καταγγελία έγινε από τον πατέρα του μαθητή γυμνασίου από σχολείο της ευρύτερης περιοχής του Πηλίου. Η τριήμερη σχολική εκδρομή για τον μαθητή κατέληξε σε εφιαλτικά τραυματική εμπειρία, σύμφωνα με την καταγγελίας, καθώς έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, όπως αποκάλυψε στον πατέρα του.

Ο μαθητής είχε πάει σε σχολική εκδρομή στα Γιάννενα και αφού ομολόγησε το τι του συνέβη στον πατέρα του, κατά την επιστροφή, εκείνος κατήγγειλε το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου.

Ads

Σεξουαλική κακοποίηση

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, ενώ ο 15χρονος μαθητής κοιμόταν. Ο ανήλικος μαθητής, ξύπνησε από την παρενόχληση που δέχθηκε.

Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Υπηρεσίας ανηλίκων, καθώς και οι γονείς των ανήλικων φερόμενων ως δραστών.