Με ψέματα κατά της Ρένας Δούρου και ομοφοβικά υπονοούμενα κατά του Στέφανου Κασσελάκη, πραγματοποίησε την ομιλία του στη Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος, κατά τη συζήτηση του κυβερνητικού πορίσματος για το έγκλημα στα Τέμπη.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ισχυρίστηκε ότι η Ρένα Δούρου αθωώθηκε για τη Μάνδρα λόγω «παραγραφής». Κάτι που προκάλεσε αντιστοίχως την έντονη αντίδραση της τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Προηγουμένως ο ίδιος είχε κάνει αναφορές στον Στέφανο Κασσελάκη, αφήνοντας ομοφοβικά υπονοούμενα από το βήμα της Βουλής.

Fake news και ομοφοβικά υπονοούμενα

Στις δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανέφερε: «Ο κ. Κασσελάκης έχει έρθει για να διχάσει την κοινωνία. Στο UPFRONT INTIATIVE είπε: «το Πάσχα σκοπεύω να πάω στην Κέρκυρα. Θα μπω στην εκκλησία και ας έρθει ο Μητροπολίτης να με βγάλει έξω αν θέλει». Την ίδια ώρα δηλώνει άθεος και άθρησκος. Δεν μπορεί να είναι χριστιανός, αφού παντρεύεται άντρα δεν ακολουθεί τους κανόνες της Εκκλησίας. Αν ο κ. Κασσελάκης θέλει να πάει σε ένα χώρο λατρείας, ας πάει σε ένα τζαμί, μαζί με τον Τάϊλερ».

Όταν η Ρένα Δούρου διαμαρτυρήθηκε και σηκώθηκε όρθια, ακούγοντας τα παραπάνω, τότε ο Κυριάκος Βελόπουλος της απάντησε ως εξής: «Ακούστε κυρία Δούρου, επειδή δια της παραγραφής αθωωθήκατε για τη Μάνδρα, δεν θα μου βγάζετε γλώσσα».

Ads

Χυδαία σπίλωση χαρακτήρα, λέει η Δούρου

Από τον λογαριασμό της στο Χ, πρώην Twitter, η Ρένα Δούρου ανταπάντησε στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, «Ασύγγνωστη άγνοια; Όχι. Χυδαία  σπίλωση χαρακτήρα & συνειδητή παραπληροφόρηση από τον  Κ. Βελόπουλο (@velopky) στη #Βουλη τώρα για την αθώωσή μου στη δίκη της Μάνδρας. Δεύτερη φύση το ψέμα για εκείνον που διαφήμιζε κηραλοιφές κατά του κορωνοϊού… προκαλώντας πρόστιμο του ΕΟΦ.

Ξεστόμισε σήμερα ο γνωστός για την φαλκίδευση της αλήθειας ηγετίσκος της ακροδεξιάς κ. Βελόπουλος ότι δήθεν η δική μου αθώωση στην υπόθεση για την εθνική τραγωδία που προκλήθηκε από την πλημμύρα στην Μάνδρα το 2017 οφείλεται, δήθεν, σε “παραγραφή”».

Και συνεχίζει στην ίδια ανάρτησή η Ρένα Δούρου για το θέμα: «Προς αποκατάσταση της αλήθειας, αφού ο συγκεκριμένος πολιτικός αρχηγός δεν σέβεται ούτε το δικό του ακροατήριο, είμαι υποχρεωμένη να υπενθυμίσω ότι η αθώωσή μου στην συγκεκριμένη υπόθεση προέρχεται από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, το οποίο συνεδριάζοντας ύστερα από πολύμηνη και κοπιώδη δικαστική διαδικασία επί της ουσίας, έκρινε ότι κακώς μου είχαν αποδοθεί ποινικές ευθύνες και με κήρυξε αθώα. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας απολύτως “τεχνικός” λόγος ή παραγραφή για την αθώωσή μου, η οποία είναι επί της ουσίας της υπόθεσης.

Δεν θα περίμενα βέβαια τόσο εξειδικευμένες θεσμικές γνώσεις από πρόσωπα που η λειτουργία τους στο πολιτικό σύστημα είναι η απορρόφηση κραδασμών και που πολύ πρόθυμα θα προσφέρουν και τις κοινοβουλευτικές υπηρεσίες τους εάν παρασταθεί ανάγκη για την διαμόρφωση της οποιασδήποτε πλειοψηφίας. Το έχουμε ήδη παρατηρήσει αυτό να συμβαίνει με ηγέτες της ακροδεξιάς και στο παρελθόν, γεγονός που απέδειξε πόσο αναλώσιμοι ήταν.»

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει για τα σχόλια κατά του Στέφανου Κασσελάκη: «Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να απαντήσουμε στο ακροδεξιό χυδαίο και ομοφοβικό παραλήρημα του κυρίου Βελόπουλου. Η τοποθέτηση του από το βήμα της Βουλής δεν αξίζει τίποτα περισσότερο από τη χλεύη της κοινωνίας».