Το «τελευταίο αντίο» είπαν φίλοι και συγγενείς, στον Βασίλη Βασιλικό, τον σπουδαίο συγγραφέα που έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, σε ηλικία 89 ετών, με την κηδεία του να πραγματοποιείται το πρωί της Δευτέρας.

Ads

«Είναι μεγάλος ο καημός… Για μένα ήταν ένας σύμβουλος για τα ελληνικά πράγματα. Ένας αδερφός πνευματικός, ένας φίλος καθημερινός και αυτός θα είναι ο μεγάλος καημός. Ήταν ένας άνθρωπος καλός και παράδειγμα και θα μείνει παράδειγμα ελπίζω για πολλούς Έλληνες. Θα μείνει στη μνήμη μου όσο ζω» δήλωσε ο κορυφαίος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, που μετέφερε στον κινηματογράφο το εμβληματικό «Ζ».

Τελευταία επιθυμία του ήταν αντί για στεφάνια, τα χρήματα να δοθούν για το έργο της «Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης Maria Callas», της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ ανέφερε για τον Βασίλη Βασιλικό πως «το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ανακοινώνει ότι η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του Βασίλη Βασιλικού θα γίνουν τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ., στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών. Επιθυμία του, είναι αντί στεφάνου, να υποστηριχθεί το Έργο της «Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas», της οποίας υπήρξε Ιδρυτικό Μέλος και Γενικός Γραμματέας.

Ads

Η ΕΣΗΕΑ παρέθεσε και τους λογαριασμούς για τις καταθέσεις χρημάτων. ALPHA BANK ΙΒΑΝ: GR 42 0140 1030 1030 0232 0004 792 BIC: CRBAGRAAXXX ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜOY: «ΑΚΑΔΗΜΙA ΛΥΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜARIA CALLAS».

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

 

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

 

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

 

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

 

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)