Στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου είναι για άλλη μια φορά ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Αν και ο Γιάνης Βαρουφάκης διέψευσε κι επισήμως τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει ηχογραφήσει τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα, η Handesblatt κάνοντας λόγο για Riga-Gate, προβλέπει «Varoufexit».

Ads

Στην έντυπη έκδοσή της, η Handelsblatt χαρακτηρίζει πρόκληση απέναντι στους δανειστές την πληροφορία, που μεταφέρει το περιοδικό New York Times Magazine, ότι ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ ηχογράφησε τις συνομιλίες του Eurogroup στη Ρίγα τον περασμένο Απρίλιο. «Όχι μόνο δεν συνηθίζεται κάτι τέτοιο, αλλά απαγορεύεται», σημειώνει η εφημερίδα επικαλούμενη εκπρόσωπο της Ευρωζώνης.

Όπως αναφέρει στην επισκόπηση Τύπου της η Deutsche Welle η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας χρησιμοποιεί ακόμη πιο σκληρή γλώσσα για το ζήτημα των ηχογραφήσεων και κάνει λόγο για Riga-Gate, ενώ παράλληλα προβλέπει Varoufexit. «Αν όντως κατέγραψε τις συνομιλίες, τότε δύσκολα θα μπορέσει να παραμείνει στη θέση του», αναφέρεται χαρακτηριστικά.