Τρεντάρει στο twitter η παράσταση υποδοχής του 2025 στο Σύνταγμα με τους Φοίβο Δεληβοριά, Νατάσα Μποφίλιου, Μάρθα Φριντζήλα, Θανάση Αλευρά.

Ads

Μπορεί τα παλαιστινιακά μαντήλια της Μποφίλιου και της Φριντζήλα να έδωσαν την αφορμή σε φιλοισραηλινούς και φιλοκυβερνητικούς λογαριασμούς να εξαπολύσουν δηλητήριο, ωστόσο τα θετικά μηνύματα από ένα θέαμα που ακρoβάτησε με εκπληκτικό τρόπο ανάμεσα στο τραγούδι και τη νεότερη ιστορία του τόπου, ήταν πολλαπλάσια.

Ο Δεληβοριάς ακολουθεί την παράδοση που διαρκεί αιώνες στη χώρα, να τραγουδάμε τα πάθη και τις χαρές μας αλλά και να μαθαίνουμε ιστορία τραγουδώντας. Μια παράδοση που επιμένει στην ψυχαγωγία κι όχι σε μια γιορτή αποσυμπίεσης και ξεσπάσματος.

Βρήκε για μια ακόμα φορά το νήμα που μας συνδέει μέσα από το τραγούδι, κάνοντας στάση με τη χρονομηχανή του σε σταθμούς της μεταπολεμικής Ελλάδας. Από την αφήγηση του δεν έλειπε τίποτα. Η ελπίδα, η ελαφρότητα μας εκεί και τα καρφιά μας όμως, όπως η πληγή του εμφυλίου. Ο Μίκης, ο Μάνος, ο Λοϊζος, η Βέμπο, ο Σαββόπουλος, ο Κηλαηδόνης, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, αλλά και η Ρίτα Σακελλαρίου και ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ.

Ads

Στο στόχαστρο των σχολιαστών του διαδικτύου η ΕΡΤ και η κυβέρνηση που «έκοψε» τη μετάδοση του πλήρους προγράμματος, αλλά και η ανάγκη για ποιοτικό θέαμα, για ένα «Σύνταγμα που να μας αξίζει».

Αν η επιλογή του Κώστα Μπακογιάννη να γιορτάσει το νέο έτος με τον Σάκη Ρουβά είχε προκαλέσει κυρίως αρνητικά σχόλια με τον κόσμο να σχολιάζει πως ο τραγουδιστής πήρε για μια φιέστα όσα παίρνει ένας γιατρός του ΕΣΥ σε έναν χρόνο, η χθεσινή συναυλία μάλλον δικαίωσε τον Χάρη Δούκα ο οποίος δέχεται τα εύσημα και από μη ψηφοφόρους του. Το tvxs σταχυολόγησε κάποια από τα σχόλια που «τρέχουν» στο X (Twitter).