Συνάντηση το βράδυ της Τετάρτης είχαν ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Αλέξης Τσίπρας με φόντο τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, την ώρα που ολοένα και περισσότερα στελέχη αποχωρούν και η ένταση παραμένει.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ / Ο μαξιλαροπόλεμος, τα σενάρια για τη στάση Τσίπρα και οι πιέσεις προς τους 6+6

Πηγές κοντά στον Αλέξη Τσίπρα αναφέρουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε χθες στον πρώην πρωθυπουργό και του ζήτησε να συναντηθούν για να ανταλλάξουν ορισμένες σκέψεις.

Ads

Ο Αλέξης Τσίπρας ανταποκρίθηκε θετικά και δέχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο πολιτικό του γραφείο. Στη συνάντηση, που ήταν η πρώτη μετά την έτσι κι αλλιώς εθιμοτυπική που είχαν οι δυο τους, ύστερα από την εκλογή του νέου προέδρου, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο όμως και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών. Ενότητα, που σύμφωνα με το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, «μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση».

Από την πλευρά τους, πηγές από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη ανέφεραν πως η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, «όπως κάθε φορά», καθώς ο νυν και ο πρώην πρόεδρος επικοινωνούν τακτικά, όπως σημείωσαν. «Η συζήτηση ήταν εφ’ όλης της ύλης με επικέντρωση στην ανάγκη για την ενότητα στο κόμμα», πρόσθεσαν.

Η συνάντηση των δύο ανδρών έρχεται την ώρα που μια άλλη εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού, σε γνωστό μαγαζί στη Νέα Σμύρνη μαζί με το Γαβριήλ Σακκελαρίδη, άνοιξε νέα βεντάλια σεναρίων αναφορικά με τις διαθέσεις του.

Πηγές από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα σχολίασαν πως, «ο πρώην πρωθυπουργός συναντά κατά καιρούς φίλους και πρώην συνεργάτες» σημειώνοντας: «Τι πιο φυσιολογικό; Ας μη τα συνδέουμε όλα με την πολιτική επικαιρότητα». Κομματικοί παράγοντες, ωστόσο, ισχυρίζονται ότι ο Αλέξης Τσίπρας «ζυγίζει» το ενδεχόμενο μίας δημόσιας παρέμβασης που θα αγγίζει και την κατάσταση που επικρατεί στο σπαρασσόμενο κόμμα.