Στη Νέα Σμύρνη έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης (14/11) μια δημόσια συνάντηση μεταξύ του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στον απόηχο των καταιγιστικών και μαζικών αποχωρήσεων από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η συνάντηση τροφοδότησε εκ νέου τα σενάρια περί επιστροφής του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην πολιτική σκηνή.

Ads

Πηγές από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα σχολίασαν πως «ο πρώην πρωθυπουργος συναντά κατά καιρούς φίλους και πρώην συνεργάτες» σημειώνοντας: «Τι πιο φυσιολογικό. Ας μη τα συνδέουμε όλα με την πολιτική επικαιρότητα».

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε δεχτεί πιέσεις να πάρει θέση για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο κατά την περιόδο των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας όσο και μετά την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για εσωτερικό δημοψήφισμα διαγραφών που οδήγησε στην αποχώρηση της «Ομπρέλας». Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να μην τοποθετηθεί δημόσια σε κανένα στάδιο της εσωκομματικής κρίσης στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κύκλοι από αποχωρήσαντες και μη του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν εκ νέου από τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει στην ευθεία αμφισβήτηση της κυβερνητικής οικονομικής του πολιτικής από πλευράς Στέφανου Κασσελάκη. Συγκεκριμένα, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας την ηχηρή αποχώρηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου χαρακτήρισε το «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ ως «την πιο μνημονιακή απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Ads

Η αναφορά αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, μεταξύ άλλων και αυτή του Γιάννη Δραγασάκη, με το ιδρυτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας επανειλημμένα έχει δηλώσει υπερήφανος για το “μαξιλάρι”, θεωρώντας το επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συμβούλεψε τον Στέφανο Κασσελάκη να μην υπονομεύει τον συλλογικό άθλο του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 που έγινε υπό την καθοδήγηση του Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, υπενθύμισε στον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ο επίσημος απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ για την περίοδο 2012-19, «ο πρώτος και ο μόνος που έχει κάνει κυβερνητικό κόμμα στην Ελλάδα, μιλούσε για το επίτευγμα του μαξιλαριού, με το οποίο ανακτήθηκε η δημοσιονομική κυριαρχία της χώρας» ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Την άποψη Δραγασάκη προσυπέγραψε και ο Αλέξης Χαρίτσης, δηλώνοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Όπως ακριβώς τα λέει ο Γιάννης Δραγασάκης. Περήφανοι μέχρι τέλους για τη μεγάλη προσπάθεια του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης μας για έξοδο από τα Μνημόνια και την ανόρθωση της κοινωνίας μας».

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στέφανος Κασσελάκης καταφέρεται της διακυβέρνησης Τσίπρα. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η σφοδρή κριτική που έχει ασκήσει στο Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας το οποίο ψηφίστηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και θητείας Γιώργου Κατρούγκαλου στο υπουργείο Εργασίας.