Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην εκδήλωση της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (Hellenic Intiative), που πραγματοποιήθηκε στο Word Trade Center του νοτίου Μανχάταν, κάλεσε τους ομογενείς να επενδύσουν στην Ελλάδα ανεξάρτητα από τις ιδεολογικές τους τοποθετήσεις.

Ads

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότεροι από 700 ομογενείς, από τους πιο εύπορους της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, ενώ παρευρέθηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, αλλά και ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Τον Αλέξη Τσίπρα παρουσίασε η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Στην τοποθέτησή του ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους ομογενείς να στηρίξουν την προσπάθεια της Ελλάδας για επιστροφή στην ανάπτυξη. «Έχω έρθει εδώ για να σας ζητήσω να επενδύσετε στην Ελλάδα. Δεν έχει σημασία αν είσαι αριστερός ή δεξιός, είμαστε όλοι Έλληνες και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για την πατρίδα», τόνισε και πρόσθεσε:

«Είναι ώρα να επενδύσετε. Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τις επενδύσεις. Αφού αγαπάτε την Ελλάδα πρέπει να την υποστηρίξετε, ειδικά αυτή την στιγμή. Επενδύοντας στην Ελλάδα γίνεστε και εσείς συνέταιροι μας στην ανάπτυξη και την ευημερία».

Ads

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα εισέρχεται σε μια περίοδο σταθερότητας, έχοντας μια κυβέρνηση με «στρατηγικά οράματα». Τόνισε την ανάγκη η χώρα να μπει στο μονοπάτι της βιώσιμης ανάπτυξης και για το λόγο αυτό ζήτησε την ενεργή υποστήριξη τους. «Πρέπει να κάνουμε βήματα για να αλλάξουμε την Ελλάδα, κάνοντας όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», ανέφερε και κατέληξε απευθυνόμενος προς τους ομογενείς επιχειρηματίες: «Είμαι αισιόδοξος και πεπεισμένος πως θα συμμετάσχετε σε αυτήν την ιστορική στιγμή για να αλλάξουμε την Ελλάδα».