Κατά την συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, επιτέθηκε έντονα προς τον πρωθυπουργό για τα περί αποστασίας ενώ σχολιάζοντας μερίδα του Τύπου έκανε λόγο για το πλέον «σταλινικό μπλοκ». Ταυτόχρονα, κατά την ίδια συνεδρίαση, επιχειρήθηκε άμβλυνση της έντασης εντός του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το θέμα του Πέτρου Τατσόπουλου

Ads

 
Διαβάστε ακόμη: Τατσόπουλος: Δεν παραιτήθηκα γιατί ο Τσίπρας διαχώρισε την θέση του

Στην ομιλία του επίσης έκανε μία θετική αποτίμηση της πρότασης μομφής του κόμματός του κατά της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι «ξεπέρασε ακόμα και τις δικές τους προσδοκίες και επανέφερε τη συζήτηση στα πραγματικά πολιτικά ζητήματα και τα προβλήματα του κόσμου». Έκανε λόγο για «αντίθετες εκτιμήσεις και αδύναμη επιχειρηματολογία και κριτική από την πλευρά της κυβέρνησης που ενώ αρχικά έκανε λόγο για ενδυνάμωσή της, τώρα μιλά για αποστασία».
 
Παρουσίασε τους «σκοπέλους» που έχει μπροστά της η κυβέρνηση, από τον προϋπολογισμό έως τα ακίνητα, τους πλειστηριασμούς και την εξεταστική για τα ναυπηγεία, ενώ προέβλεψε ότι «η διαπραγμάτευση με την τρόικα θα φέρει νέα μέτρα». «Η επίθεση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ γυρνά μπούμερανγκ», είπε.
 
«Δεν υπάρχει πιο σταλινικό μπλοκ από το σημερινό μνημονιακό- μιντιακό μπλοκ, όπως αυτό εκφράζεται το βράδυ από το Mega και το πρωί από “ΤΑ ΝΕΑ” κυρίως», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ επιτιθέμενος στον Αντώνη Σαμαρά και τα περί αποστασίας είπε πως «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί», αναφερόμενος στην στάση του πρωθυπουργού στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. 

Επίσης, προέτρεψε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να «λειτουργούν ως κυβέρνηση», δηλαδή να αναπτύσσουν πλήρη και συστηματική δράση σε όλα τα πεδία της πολιτικής, με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα, καθώς εκτιμά ότι «η κυβέρνηση καταρρέει και ότι είναι πιθανό οι πολιτικές εξελίξεις να είναι ραγδαίες».

Ads