«Ο πρόεδρος διαχώρισε τη θέση του από την επίθεση που δέχθηκα, για αυτό και δεν παραιτήθηκα», είπε ο Πέτρος Τατσόπουλος εξερχόμενος της αίθουσας της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Νωρίτερα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, είχε υπερασπιστεί την ελευθερία του λόγου στο εσωτερικό του κόμματος, ζητώντας, ωστόσο «να σκεφτόμαστε και το σύνολο».

Ads

 
«Δεν είμαι γελωτοποιός, ούτε “βιζιτού”. Για κάποιους έγινα ξαφνικά ο εντεταλμένος της Χρυσής Αυγής», είχε πει στην τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «δεν αξίζει η Αριστερά τέτοια μικροψυχία, δεν χρειάζεται να σπιλώνουμε τον οποιονδήποτε, έχουμε πόλεμο με τους αντιπάλους». Διευκρίνισε, δε, ότι «ουδέποτε υπερασπίστηκε το περιεχόμενο όσων είπαν ο κ. Βαλλιανάτος, η κ. Δημουλά ή κ. Τριανταφύλλου», αλλά υπερασπίστηκε «το δικαίωμά τους να εκφράζονται» και διαφώνησε με το «μιντιακό τους λιντσάρισμα».
 
Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του υποστήριξε ότι «έχουμε ανάγκη περισσότερης συλλογικότητας και αλληλεγγύης», σημειώνοντας ότι ο ίδιος δεν συμφωνεί με «τα όσα ακραία γράφτηκαν στα social media για τον Πέτρο». 

Διαβάστε επίσης: Τσίπρας κατά Mega και Νέων

Σε δηλώσεις του στο Star ο Π. Τατσόπουλος είπε ότι εάν δεν είχε διαχωρίσει την στάση του Αλέξης Τσίπρας θα είχε παραιτηθεί, ενώ πρόσθεσε ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι επιβαρρύνεται από τον ίδιο, μπορεί να τον διαγράψει. 

«Η κόκκινη γραμμή μου είναι ότι εγώ που έχω κάνει τόσο αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής, δεν μπορώ να δεχθώ ότι είμαι υπερασπιστής της και όταν, μάλιστα, αυτή η άποψη προέρχεται από τον πρόεδρο του ΔΣ της Αυγής» ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ. «Αλλο πράγμα η μάχη με τους αντιπάλους να είναι σκληρή και είναι τελείως διαφορετικό όποιος παίρνει διαφορετική άποψη από τη ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλεται ως μειοδότης», πρόσθεσε.

Ads

Ανέφερε, δε, ότι «υπάρχουν άνθρωποι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι έχουν ζαχαριδιακές αντιλήψεις, θέλουν να λύσουν ζητήματα με πρακτικές του ’60».