Με διάθεση αυτοκριτικής για τη συντριπτική εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πόπη Τσαπανίδου, πραγματοποίησε την πρώτη της δημόσια τοποθέτηση σήμερα Παρασκευή (26/5), μία μέρα μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ads

Όπως ξεκαθάρισε, «δεν έθεσα καμία παραίτηση στην διάθεση του προέδρου», αλλά «αμέσως μετά το αποτέλεσμα και στην πρώτη συνάντηση για να δούμε τι κάνουμε, έθεσα εαυτόν στην διάθεσή του».

Η κ. Τσαπανίδου παραδέχτηκε ότι υπήρξε ένας «θρήνος στον ΣΥΡΙΖΑ», έκανε λόγο για ένα «σοκαριστικό και οδυνηρό αποτέλεσμα» και εξήγησε ότι η χθεσινή Κεντρική Επιτροπή ήταν «σύντομη», γιατί «έχουμε εκλογές μπροστά μας».

Σε σχέση με τις αναφορές περί «εξαφάνισης» της από το απόγευμα της Κυριακής μέχρι σήμερα, η Πόπη Τσαπανίδου είπε με χιούμορ:

Ads

«Είδα πολλά amber alert, αλλά και silver alert ρε παιδιά; Ένιωσα κάπως περίεργα με το silver alert. Ήταν ένα αποτέλεσμα που ήταν δύσκολο για εμάς, δεν ήταν εύκολο. Μας σόκαρε, δεν το βλέπαμε να έρχεται. Μέχρι να δούμε τις δυνάμεις μας και που πάμε να γίνει η Κεντρική Επιτροπή, έμεινα στο γραφείο μου και δούλευα για αυτό».

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των εκλογών η κυρία Τσαπανίδου ανέφερε ότι «δεν καταφέραμε να πείσουμε για το πρόγραμμα μας, δεν αναφερθήκαμε σε αυτό με σαφήνεια, αφήσαμε να χαθούμε σε έναν θόρυβο που με δική μας ευθύνη δημιουργήθηκε». Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι  «ήταν στρατηγικό μας λάθος η απλή αναλογική, ενώ πιστεύουμε στην απλή αναλογική».

«Η ΝΔ έβαζε μπροστά την σταθερότητα, εμείς βάζαμε την αλλαγή, η οποία φαίνεται πως δεν έπεισε», σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.