Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή με επίκεντρο την κυβερνητική τροπολογία για την νομιμοποίηση των μεταναστών, η οποία έχει κάνει «άνω κάτω» τη ΝΔ με τον Αντώνη Σαμαρά να ζητά την άμεση απόσυρσή της.

Ads

Σημειώνεται ότι την επόμενη εβδομάδα κατά την ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, η αντιπολίτευση αναμένεται να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, με τον ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει πως θα υπερψηφίσει την τροπολογία.

Σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια, ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι δεν αντιδικεί με τον κ. Σαμαρά και διαβεβαίωσε ότι δεν αλλάζει η μεταναστευτική πολιτική της χώρας.

«Με προβληματίζει η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά και είναι σεβαστή, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα εθνικής ταυτότητας και είναι λογικό να εκφράζει την ανησυχία και την άποψή του», είπε ο υπουργός Εργασίας για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση νομοθετεί αυτό που πιστεύει ότι είναι προς το καλό του λαού.

Ads

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε άδικο να εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ως οπαδός των ανοιχτών συνόρων και διευκρίνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν αντιδικεί με τον κ. Σαμαρά και ότι είναι στη διάθεσή του προκειμένου να συζητήσουν για τη ρύθμιση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, κάλεσε την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει κάνοντας λόγο για ακροδεξιά ρητορική. «Καλούμε την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει και να προχωρήσει με την τροπολογία» δηλώνοντας ότι είναι στην σωστή κατεύθυνση. Για τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Παππάς αναρωτήθηκε αν υπάρχει πλειοψηφία αυτής της άποψης και δήλωσε ότι περιμένει μια απάντηση από τα κυβερνητικά έδρανα.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Κατρίνης, υπογράμμισε την αναγκαιότητα να υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να μην δοθεί λάθος μήνυμα ότι η διέλευση είναι ελεύθερη στη χώρα. «Να δοθεί λύση χωρίς φοβικότητα και με κανόνες όπως ζητούν οι παραγωγικές περιοχές» συμπλήρωσε.

Από την πλευρα του ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, ζητώντας την απόσυρση της τροπολογίας. «Τι λέμε τώρα εμείς εδώ; Ανοίξαμε και σας περιμένουμε. Επειδή ο τζάμπα μάγκας πέθανε, να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον προϋπολογισμό και να παραιτηθούν, στον Σαμαρά αναφερόμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του κόμματος, «Νίκη», Δημήτρης Νατσιός, σε δήλωση του τονίζει ότι «το μήνυμα του κ. Καιρίδη θα φτάσει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Η πατρίδα μας καθίσταται η πιο ελκυστική χώρα για τους λαθρομετανάστες. Η απόφαση αυτή ουσιαστικά ακυρώνει την Επανάσταση του ΄21». Ο βουλευτής του κόμματος, Νίκος Βρεττός έκανε λόγο για «ντροπιαστική τροπολογία».