Υπέρ της τροπολογίας για την νομιμοποίηση μεταναστών αναμένεται να ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως έκανε γνωστό νωρίτερα η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Θεοδώρα Τζάκρη. Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη τροπολογία έχει προκαλέσει τριγμούς στο εσωτερικό της ΝΔ, με τον Αντώνη Σαμαρά να ζητά την άμεση απόσυρσή της.

Ads

Η κυρία Τζάκρη σε δήλωσή της επισήμανε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ απλά επειδή αποδείχτηκε ανίκανη να αντιμετωπίσει το μεγάλο προβλημα της έλλειψης εργατών γης αναγκάστηκε να ακολουθήσει την προταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που ειχε κατατεθεί πριν τις εθνικές εκλογες και τότε την λοιδορούσε, και προχωρά στην ταχεία νομιμοποίηση της παραμονής και εργασίας των παράτυπων μεταναστών στην χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ παρά το γεγονός ότι η τροπολογία δεν προβλέπει ασφαλιστικές δικλείδες και είναι ένα τυφλό οριζόντιο μέτρο, εντούτοις υπερψηφίζει την τροπολογία διότι υπηρετεί τρέχουσες παραγωγικές και κοινωνικές ανάγκες της Ελλάδας. Ελπίζουμε η ΝΔ να μην υποκύψει στις ακροδεξιές κραυγές και την αποσύρει».