Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής (13/10) οι αγρότες της Φαρκαδόνας στα Τρίκαλα, μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη σχετικά με τα μέτρα και τις αποζημιώσεις προς τους πλημμυροπαθείς από την κακοκαιρία Daniel και την κακοκαιρία Elias.

Ads

Σύμφωνα με το Trikalanews.gr, αγρότες κυρίως από το Ζάρκο και την Πηνειάδα βγήκαν με τα τρακτέρ τους στον παράδρομο της ε.ο. Τρικάλων Λάρισας, στο ύψος του Ζάρκου.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήρθε μια μέρα μετά τις ανακοινώσεις Αυγενάκη, με τους αγρότες να τονίζουν ότι «πρόκειται για ψίχουλα» και «δεν αγγίζουν ούτε την επιφάνεια των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όσοι είδαν τις περιουσίες τους να εξαφανίζονται παντελώς».

Όπως σημειώνει ο αγρότης Ε. Μαμέκας, «τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για αποζημίωση ανά στρέμμα, δεν μας καλύπτουν. Τα έξοδά μας είναι 250 ευρώ το στρέμμα, θέλουμε και ένα 20% κέρδος, που σημαίνει ότι χρειάζονται γύρω στα 310 – 320 ευρώ το στρέμμα. Δεύτερον, ζητάμε να μας καλύψει τον εξοπλισμό και τρίτον, να μην γίνεται αυτό κάθε χρόνο, να γίνουν εδώ στο Ζάρκο τα αντιπλημμυρικά έργα. Να προστατευόμαστε…».

Ads

Την ίδια ώρα οι πλημμυροπαθείς αγρότες ζητούν σαφές χρονοδιαγράμματα για τις αποζημιώσεις, και κυρίως να γίνουν ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα προκειμένου να μην γίνονται συνεχώς στο ίδιο έργο θεατές.

https://youtu.be/Mm2FQIhPaGE?si=xWtlaCEmwWwEI_FQ