Την τιμητική τους έχουν την Καθαρά Δευτέρα τόσο η Βαρβάκειος και η αγορά στου Ρέντη. Με συνεχές ωράριο θα λειτουργήσει από τις 7 το πρωί της Κυριακής μέχρι το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, η Βαρβάκειος Αγορά προκειμένου οι καταναλωτές να προμηθευτούν σαρακοστιανά προϊόντα.

Ads

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ιχθυαγοράς Βαρβακείου, Βασίλης Σίμος, στην ΕΡΤ, η αγορά θα κλείσει μόνο για μία ώρα το μεσημέρι της Κυριακής για να καθαριστεί.

Αντίστοιχα, ανοικτά θα είναι με συνεχές ωράριο τα καταστήματα στην Αγορά του Καταναλωτή στου Ρέντη, από το πρωί της Κυριακής μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας.

Ανοιχτοί θα είναι οι φούρνοι για την παραδοσιακή λαγάνα, τα ζαχαροπλαστεία για τον περίφημο χαλβά και άλλα γλυκά, καθώς και οι λαϊκές αγορές.

Ads

Οι λαϊκές αγορές

Το Σάββατο και ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά «με εξαιρετικά ανταγωνιστικές και πραγματικά χαμηλές τιμές και με πλούσια ποικιλία φρέσκων θαλασσινών και ψαριών, φρούτων, λαχανικών και πολλών άλλων σαρακοστιανών προϊόντων», όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών.

Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ

Από την αλυσίδα My Market ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας θα λειτουργήσουν πολλά καταστήματά της, παρόλο που αρχικά είχε ανακοινωθεί το αντίθετο.

Ανοιχτά θα είναι τα σούπερ μάρκετ Lidl (08:00 – 14:00) και Market In (08:30 – 14:30).

Στον αντίποδα, Σκλαβενίτης και Μασούτης θα μείνουν πιστοί στην παράδοση να μην ανοίγουν Κυριακές και Αργίες.

Από την αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος το μοναδικό κατάστημα στην Αττική που θα είναι ανοιχτό την Δευτέρα θα είναι αυτό του αεροδρομίου στα Σπάτα με ωράριο 7:00 με 23:00.

Τα σούπερ μάρκετ Κρητικός θα είναι ανοιχτά και θα λειτουργήσουν 09:00-14:00, ενώ κάποια τοπικά καταστήματα θα λειτουργήσουν μέχρι τις 11 το βράδυ.

Στη Θεσσαλονίκη

Κλειστά θα είναι την Καθαρά Δευτέρα (18/3) τα εμπορικά καταστήματα καθώς και αυτά της παροχής υπηρεσιών, όπως έχει ανακοινώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Η Καθαρά Δευτέρα είναι «υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα παροχής υπηρεσιών» λέει στην ανακοίνωσή του ο ΕΣΘ, ενημερώνοντας εμπόρους και καταναλωτές, βάσει του νόμου 5019/2023.