Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά, 34 προσαγωγές ατόμων και 22 κατ΄ οίκον έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα από 250 αστυνομικούς, από όλες τις υπηρεσίες, που συμμετέχουν στη γιγαντιαία επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας, στην περιοχή των Αχαρνών, για τον εντοπισμό του άγνωστου δράστη που πυροβολούσε άσκοπα προχθές το βράδυ, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός από αδέσποτη σφαίρα 11χρονος μαθητής του 6ου Δημοτικού Σχολείου.

Ads

Παράλληλα, στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ, έχουν κατασχεθεί 18 κάλυκες 9mm, 1 κάλυκας 7,62mm, 7 βολίδες πυροβόλου όπλου, καθώς και 7 φυσίγγια και ισάριθμοι κάλυκες κυνηγετικού όπλου.

Σημειώνεται, ότι οι έρευνες των αστυνομικών εστιάζονται στον οικισμό Αυλίζα, όπου διαμένουν κυρίως Ρομά, ενώ όλος ο χώρος ερευνάται σπιθαμή προς σπιθαμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Σε σπίτια και καταυλισμό Ρομά ψάχνουν τον δράστη για τον θάνατο του μαθητή στο Μενίδι

Ads

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, που έχει αναλάβει την υπόθεση, εξετάζουν το ενδεχόμενο να σχετίζεται με την υπόθεση γλέντι σε σπίτι γνωστού Ρομά στην περιοχή, που γινόταν ταυτόχρονα με την εκδήλωση στο δημοτικό σχολείο και είναι περίπου 500 μέτρα μακριά.

Το γλέντι είχε στηθεί καθώς δύο γυναίκες της οικογένειας, που είχαν συλληφθεί τις προηγούμενες μέρες για υπόθεση σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών, δεν προφυλακίστηκαν και αφέθηκαν προχτές ελεύθερες απο τον εισαγγελέα.

Οι κάλυκες βρέθηκαν κατά την έρευνα σε οικόπεδο περίπου 80 μέτρα από το σπίτι, αλλά δεν υπάρχουν μαρτυρίες ότι ρίχτηκαν πυροβολισμοί εκεί που γινόταν το γλέντι, ούτε έχει βρεθεί κάτι που να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, μέχρι στιγμής.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, πάντως, με αφορμή το συγκεκριμένο γλέντι, αναφέρουν ότι στην περιοχή είναι πολλά τα άτομα που συλλαμβάνονται κάθε τόσο, κυρίως για ναρκωτικά, αλλά και άλλες εγκληματικές πράξεις, αλλά σε λίγο καιρό αφήνονται ελεύθερα και συνεχίζουν την εγκληματική δραστηριότητα τους.

Σημειώνεται ότι και χθες, στο πλαίσιο των ερευνών για τον θανάσιμο τραυματισμό του μαθητή, συνελήφθησαν τρία άτομα για κατοχή ναρκωτικών και οδηγούνται στον εισαγγελέα σήμερα. Οι προσαγωγές συνολικά έφτασαν τις 34, ενώ έγιναν και 22 έρευνες σε σπίτια.

Εν τω μεταξύ, σήμερα στις 11 το πρωί, έπεσε η αυλαία της τραγωδίας, με την κηδεία του 11χρονου μαθητή, που έγινε μέσα σε βαρύ πένθος και οργή, στο Κοιμητήριο Μενιδίου.