Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη που πυροβόλησε, πιθανότατα στον αέρα, το βράδυ της Πέμπτης, με αποτέλεσμα μια αδέσποτη σφαίρα να «καρφωθεί» στο κεφάλι 11χρονου μαθητή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής και να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Ads

Από το μεσημέρι της Παρασκευής ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν μεγάλη επιχείρηση σε καταυλισμό και πέντε σπίτια στο Μενίδι. Στη γιγαντιαία επιχείρηση συμμετέχουν περισσότεροι από 250 αστυνομικοί με τη συμμετοχή ανδρών των ΜΑΤ, των ΟΠΚΕ ακόμα και του ΕΚΑΜ. 

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, έχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές ατόμων, τα οποία εξετάζονται αν γνωρίζουν κάτι για γλέντι ή άλλη εκδήλωση, κατά την οποία «έπεσαν» πυροβολισμοί. 

Όπως είπαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί σε αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση, κανείς δεν άκουσε πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της γιορτής. «Είδαμε αίματα στο προαύλιο και νόμιζα πως είχε ανοίξει το κεφάλι του από την πτώση» ανέφερε ένας πατέρας που δεν μπορεί να πιστέψει πόσο άδικα έχασε την ζωή του ο 11χρονος.

Ads

Οι έρευνες των αστυνομικών, με βάση τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει η Ασφάλεια Αττικής, εστιάζονται στον οικισμό Αυλίζα, όπου διαμένουν κυρίως Ρομά και στον οποίο έχουν μπει οι αστυνομικές δυνάμεις και περνούν από «ψιλό κόσκινο» ολόκληρο τον χώρο, σπιθαμή προς σπιθαμή.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές της Αστυνομίας, καταβάλλεται υπεράνθρωπη προσπάθεια να ολοκληρωθεί με θετική έκβαση η έρευνα πριν τη δύση του ηλίου, καθώς απαγορεύονται από το νόμο παρόμοιες έρευνες κατά τη διάρκεια της νύχτας, εκτός ειδικών περιπτώσεων.

Για το λόγο αυτό υπάρχει πραγματικός αποκλεισμός στην περιοχή από δυνάμεις τάξης και ασφάλειας, τις Ειδικές Δυνάμεις, ομάδες ΔΙΑΣ, διμοιρίες των ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ και από την αστυνομία της Δυτικής Αττικής.