Ανείπωτη είναι η τραγωδία που συνέβη το πρωί της Τετάρτης στην Πεύκη, όταν μία 32χρονη μητέρα πέταξε την 5χρονη κορούλα της από την ταράτσα τριώροφης πολυκατοικίας και στη συνέχεια πήδηξε κι εκείνη, βάζοντας τέλος στη ζωή και των δύο.

Ads

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι η νεαρή νηπιαγωγός δεν μπορούσε να αντέξει το γεγονός ότι το παιδί της ήταν άτομο με ειδικές ανάγκες.

Τραγικό πρόσωπο ο σύζυγός της, ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star λίγα λεπτά πριν πετάξει το παιδί της από την ταράτσα και πέσει και η ίδια, είχε μιλήσει με τον σύζυγό της στο τηλέφωνο. «Είμαστε καλά» φέρεται να του είπε, την ώρα που εκείνος βρισκόταν στην δουλειά του.

Η γιαγιά του πεντάχρονου κοριτσιού μίλησε το πρωί της Παρασκευής στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το κοριτσάκι.

Ads

«Ήταν παράλυτο, δεν μίλαγε» είπε, προσθέτοντας πως η μητέρα του ήταν στεναχωρημένη που έβλεπε το κοριτσάκι της σε αυτή την κατάσταση. Πρόσθεσε επίσης, πως είχαν καταλάβει ότι η γυναίκα δεν ήταν καλά τον τελευταίο καιρό και ο καθένας την βοηθούσε όσο μπορούσε.

Την Πέμπτη, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 φίλη της μητέρας είπε: «Αφιέρωσε όλη της τη ζωή σ’ αυτό το παιδί. Έδινε έναν άνισο αγώνα κάθε μέρα εδώ και πέντε χρόνια για να τα βγάλουν εις πέρας και να τη βοηθήσει όσο μπορούσε γιατί υπήρχαν μεγάλα και σοβαρά προβλήματα. Το ότι σωματικά και ψυχικά ήταν κουρασμένη αυτό είναι δεδομένο».

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο πεθερός της γυναίκας και παππούς του 5χρονου παιδιού περιέγραψε τη στιγμή που έφτασε στο σπίτι και είδε τη νύφη του νεκρή στον δρόμο.

«Εγώ δεν ήξερα τίποτα, γιατί ο γιος μου την Πρωτοχρονιά δούλευε. Τον πήραν τηλέφωνο και του είπαν, ότι στο σπίτι του έγινε ληστεία και μας πήρε τηλέφωνο και μου είπε, να πάω να δω τι γίνεται. Έρχομαι εδώ και βλέπω τη νύφη μου στον δρόμο, ανάσκελα και το μωρό από κάτω είχαν βάλει ένα σεντόνι», αναφέρει ο πατέρας του συζύγου της 32χρονης. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Γιατί να πάρει και το παιδί μαζί της; Είχε προβλήματα υγείας η εγγονούλα μας, αλλά το αγαπούσαμε, το θέλαμε το παιδί. Γιατί; Δεν μπορώ να το πιστέψω».

Σημειώνεται πως η τραγωδία στην Πεύκη είναι η δεύτερη που συμβαίνει μέσα σε ελάχιστους μήνες. Τον περασμένο Μάρτιο μία άλλη μητέρα είχε ρίξει στον Νέο Κόσμο το κοριτσάκι της από τον 5ο όροφο και λίγη ώρα αργότερα είχε πέσει κι εκείνη στο κενό.