Aσύλληπτη οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε σήμερα το πρωί στην Πεύκη, όταν μια 32χρονη μητέρα σκότωσε το παιδί της και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Η 32χρονη μητέρα ανέβηκε με την κόρη της στην ταράτσα τριώροφου οικήματος, στην οδό Κολοκοτρώνη, στην Πεύκη και αφού πέταξε την πεντάχρονη στο κενό, μετά έπεσε και η ίδια, με αποτέλεσμα να βρουν και οι δύο τραγικό θάνατο.

Ads

Η γυναίκα – νηπιαγωγός στο επάγγελμα – φέρεται να αντιμετώπιζε – σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων – ψυχολογικά προβλήματα, ενώ η κόρη της είχε βαριάς μορφής αυτισμό. Παρά τις αρχικές αναφορές που την ήθελαν σε διάσταση με τον σύζυγό της, ο πεθερός της γυναίκας το διέψευσε. 

Ο πατέρας και σύζυγος των δύο θυμάτων της τραγωδίας, όταν έφτασε κάτω από το σπίτι και αντίκρισε νεκρές τη γυναίκα και την κόρη του, άρχισε να φωνάζει όπως είπαν οι γείτονες: «Γιατί μου το έκανες αυτό; Γιατί μου το έκανες αυτό;». 

«Εγώ δεν ήξερα τίποτα, γιατί ο γιος μου την Πρωτοχρονιά δούλευε. Τον πήραν τηλέφωνο και του είπαν ότι στο σπίτι του έγινε ληστεία και μας πήρε τηλέφωνο και μου είπε να πάω να δω τι γίνεται. Έρχομαι εδώ και βλέπω τη νύφη μου στον δρόμο, ανάσκελα και το μωρό από κάτω – είχαν βάλει ένα σεντόνι», τόνισε ο πεθερός της γυναίκας και παππούς του 5χρονου παιδιού.

Ads

«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Γιατί να πάρει και το παιδί μαζί της; Είχε προβλήματα υγείας η εγγονούλα μας αλλά το αγαπούσαμε, το θέλαμε το παιδί. Γιατί; Δεν μπορώ να το πιστέψω», συμπλήρωσε σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους.

Η κατάσταση που επικράτησε τις πρώτες ώρες έξω από την πολυκατοικία της οδού Κολοκοτρώνη ήταν χαοτική. Πατέρας και παππούς συντετριμμένοι φώναζαν κι έκλαιγαν με λυγμούς, ενώ γείτονες που έτρεξαν να δουν τι είχε συμβεί δεν μπορούσαν να πιστέψουν όσα έβλεπαν. Συγκλονισμένοι και σοκαρισμένοι φώναζαν και ρωτούσαν να μάθουν και να καταλάβουν τι έγινε.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως ο πρώτος αστυνομικός που έφτασε στην οδό Κολοκοτρώνη 67 τηλεφώνησε αμέσως στο Τμήμα και ζήτησε να σπεύσει στο σημείο ένας ψυχολόγος, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν μπορούσε να ελέγξει και να διαχειριστεί την κατάσταση.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.