Μία ακόμη τραγωδία γράφτηκε στη Χίο, όπου  ένα προσφυγόπουλο, μόλις δύο ετών, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.

Ads

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 12:00 το μεσημέρι στην Αγία Ερμιόνη. Πρόκειται για κοριτσάκι, μέλος οικογένειας Ιρακινών αιτούντων άσυλο.

Το κοριτσάκι, μαζί με τη μητέρα του και τα δύο του αδελφάκια, είχαν μόλις μεταφερθεί σε μονάδα ενοικιαζόμενων δωματίων, όπου διέμεναν, στην περιοχή της Αγίας Ερμιόνης, νότια της πόλης της Χίου. Το βαν μιας ΜΚΟ που τους μετέφερε τους αποβίβασε έξω από τη μονάδα και ο οδηγός ήταν έτοιμος να αναχωρήσει, χωρίς να υπολογίσει τι θα συνέβαινε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η μητέρα κρατούσε τα δύο από τα τρία παιδιά της, αλλά για κάποια δευτερόλεπτα διέφυγε από την προσοχή της το τρίτο. Η ανήλικη κρύφτηκε παίζοντας πίσω από τις πίσω ρόδες του βαν και παρασύρθηκε απ’ αυτό όταν ο οδηγός έκανε όπισθεν προκειμένου να αποχωρήσει από την περιοχή.

Ads

Ακολούθησαν σκηνές δράματος, με την μητέρα να φωνάζει σε κατάσταση σοκ, εκλιπαρώντας για βοήθεια. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο της Χίου, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν, δυστυχώς, τον θάνατό του.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου, ένα αγοράκι 5 χρόνων από το Αφγανιστάν βρήκε τραγικό θάνατο, όταν το πάτησε φορτηγό στη Μόρια της Λέσβου. Το αγοράκι έπαιζε και είχε κρυφτεί μέσα σε ένα χαρτοκιβώτιο, όταν ένα φορτηγό, το οποίο περνούσε από το σημείο δεν το αντιλήφθηκε και το πάτησε κόβοντας το νήμα της ζωής του.

Να σημειωθεί ότι από νωρίς σήμερα το πρωί επικρατεί ένταση στη Χίο. Κάτοικοι του νησιού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ζητώντας  να κλείσει το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων της ΒΙΑΛ. Οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι το κέντρο φιλοξενεί περισσότερους ανθρώπους από ότι έχει τη δυνατότητα, αλλά και ότι εξαιτίας αυτής της κατάστασης οι πρόσφυγες βρίσκουν κατάλυμα στις ιδιοκτησίες τους στα πέριξ της μονάδας.Οι διαδηλωτές είχαν μάλιστα κλείσει από τα ξημερώματα τον δρόμο που οδηγεί προς το ΚΥΤ  και δεν επέτρεπαν στους εργαζόμενους να πλησιάσουν τη δομή.