H είδηση για τους τουλάχιστον 18 νεκρούς ανθρώπους που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς απασχολεί τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ads

Μέσα όπως το BBC, το Al Jazeera, η Daily Mail και ο Guardian, έβγαλαν έκτακτα την τραγική είδηση της εύρεσης απανθρακωμένων (τα νεώτερα στοιχεία κάνουν λόγο για 26) που φαίνεται να είναι μετανάστες από τη φωτιά στον Έβρο.

 

Ads

«Δεκαοκτώ πτώματα έχουν βρεθεί σε δασική έκταση της Βορείου Ελλάδας, η οποία έχει πληγεί από τις πυρκαγιές τις τελευταίες 4 μέρες, λέει ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. Σε αρχικό ρεπορτάζ αναφέρεται ότι οι νεκροί είναι μετανάστες. Initial reports suggest those who died may have been migrants.Ένας ιατροδικαστής και μια ομάδα έρευνας κατευθύνονται στον τόπο της τραγωδίας στο δάσος της Δαδιάς» αναφέρει το ρεπορτάζ του BBC.

 

«Δεκαοκτώ άνθρωποι που εικάζεται ότι είναι αιτούντες άσυλο βρέθηκαν νεκροί σε δάσος στη βορειοανατολική Ελλάδα, όπου μαίνεται πυρκαγιά, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία. Τα πτώματα βρέθηκαν κοντά στο εθνικό πάρκο της Δαδιάς, μια περιοχή που συνορεύει με την Τουρκία και αποτελεί συχνό σημείο εισόδου για μετανάστες και πρόσφυγες, δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτόπιος σε τηλεοπτικό διάγγελμα την Τρίτη» λέει το Al Jazeera.

 

 

Ο Guardian σημειώνει ότι «οι σοροί 18 ανθρώπων βρέθηκαν σε περιοχή της βορειοανατολικής Ελλάδας όπου οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με μεγάλη πυρκαγιά, ανακοίνωσαν οι αρχές, καθώς ο καύσωνας που σπάει ρεκόρ στα τέλη του καλοκαιριού συνεχίζει να κατακαίει περιοχές της ηπειρωτικής Ευρώπης. Εκατοντάδες πυροσβέστες αγωνίζονταν την Τρίτη να περιορίσουν δεκάδες εστίες, μεταξύ των οποίων αρκετές που καίγονταν εκτός ελέγχου για αρκετές ημέρες και ανάγκασαν σε εκτεταμένες εκκενώσεις, στο δεύτερο θανατηφόρο κύμα πυρκαγιών στην Ελλάδα μέσα σε ένα μήνα».

 

 

Το Associated Press γράφει ότι «οι Έλληνες πυροσβέστες βρήκαν τις σορούς 18 ανθρώπων σε μια περιοχή της βορειοανατολικής Ελλάδας που καταστράφηκε από μια μεγάλη πυρκαγιά που καίει εδώ και μέρες, ανακοίνωσαν οι αρχές την Τρίτη. Η ελληνική αστυνομία ενεργοποίησε την Ομάδα Αναγνώρισης Θυμάτων Καταστροφών της χώρας για την ταυτοποίηση των σορών, οι οποίες βρέθηκαν κοντά σε μια παράγκα στην περιοχή Αβαντά στη βορειοανατολική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, ανέφερε ο Ιωάννης Αρτόπιος, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, σε τηλεοπτικό δελτίο».

 

«Τα απανθρακωμένα πτώματα 18 φερόμενων μεταναστών βρέθηκαν σήμερα σε μια απομακρυσμένη αγροτική περιοχή στη βόρεια Ελλάδα, όπου οι πυρκαγιές καίνε εδώ και μέρες. Μια σειρά από πυρκαγιές συνεχίζουν να προκαλούν καταστροφές και να αποτεφρώνουν σπίτια σε ολόκληρη τη χώρα και έχουν προκαλέσει μαζικές εκκενώσεις από τουριστικά hotspots» τονίζει η Daily Mail.