Τουλάχιστον 18 άνθρωποι βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς.

Ads

Οι πυροσβέστες βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα στο δάσος της Δαδιάς, καθώς όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, δεκαοκτώ άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί, απανθρακωμένοι, κοντά στην περιοχή του Άβαντα.

Ο ιατροδικαστής Αλεξανδρούπολης κ. Παύλος Παυλίδης εξέτασε μακροσκοπικά τις απανθρακωμένες ανθρώπινες σορούς στο σημείο όπου εντοπίστηκαν κοντά στο χωριό Άβαντας και είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Ήταν συνολικά δέκα οχτώ απανθρακωμένοι, όλοι τους άντρες, και δυο εξ αυτών ήταν παιδάκια. Βρέθηκαν όλοι σε ομάδες δυο-τριών ατόμων σε μια απόσταση πεντακοσίων μέτρων, προφανώς ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν και κάποιοι εξ αυτών είχαν καεί μέσα σ ένα μαντρί».

Ads

Νέες πληροφορίες που μετέδωσε ο απεσταλμένος του Σκάι, ανέφεραν ότι εντοπίσθηκε και δεύτερη ομάδα θυμάτων, και συγκεκριμένα άλλα οκτώ απανθρακωμένα πτώματα, κοντά στην περιοχή της Λευκίμμης, χωρίς ωστόσο οι πληροφορίες αυτές να επιβεβαιώνονται επίσημα.

Οι νεκροί εκτιμάται ότι είναι μετανάστες καθώς δεν υπάρχει, όπως είπε ο Γιάννης Αρτοποιός, δήλωση εξαφάνισης ατόμων από την περιοχή.

Αλγεινή εντύπωση ωστόσο προκαλεί η δήλωση του κ. Αρτοποιού ότι «διερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν παράτυπα στη χώρα μας».

Ειδικότερα, ο κ. Αρτοποιός, είπε:

Στην πυρκαγιά της Αλεξανδρούπολης, σε επιτόπιο έλεγχο από στελέχη της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή του Άβαντα εντοπίστηκαν οι σωροί 18 ατόμων πλησίον παραπήγματος.

Με δεδομένο ότι από τις γύρω περιοχές δεν έχει υπάρξει καμία δήλωση εξαφάνισης ή αγνοουμένων κατοίκων διερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν παράτυπα στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες είχαν σταλεί μηνύματα 112 εκκένωσης της ευρύτερης περιοχής.

Σημειώνεται ότι, τα μηνύματα μεταδίδονται και σε κινητά από ξένα δίκτυα που βρίσκονται στην περιοχή.

Ήδη από το αρχηγείο της ελληνικής αστυνομίας έχει ενεργοποιηθεί η ομάδας αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών.

Διαβάστε: Όλες οι εξελίξεις στο LiveBlog / Πύρινη κόλαση δίχως τέλος – Νεκροί, εκκενώσεις δεκάδων περιοχών