Η «Κόζα Νόστρα» του Κορυδαλλού – η εγκληματική οργάνωση που δρούσε μέσα από τις φυλακές κι εξαρθρώθηκε από την Αντιτρομοκρατική –  είχε βάλει στο στόχαστρό της τον γνωστό δικηγόρο και πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Τσοβόλα.

Ads

Ήδη από τις 7 Φεβρουαρίου είχε διαρρεύσει στον Τύπο, ότι εγκληματική οργάνωση είχε επιχειρήσει  να αποσπάσει λεφτά κι εκβίασε γνωστό δικηγόρο, που έχει διατελέσει υπουργός προηγούμενων κυβερνήσεων. Καθώς όμως βρισκόταν σε εξέλιξη η έρευνα της αντιτρομοκρατικής, δεν είδαν πολλές λεπτομέρειες το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το Έθνος, τότε στο γραφείο του Δημήτρη Τσοβόλα εμφανίστηκε μία γυναίκα κι ένας άντρας ζητώντας του να «αναλάβει» έναν κατηγορούμενο. Στη συνέχεια τον εκβίασαν ζητώντας του 7.000 ευρώ και επειδή δεν τα είχε του άρπαξαν 500 ευρώ και τον προειδοποίησαν πως θα επέστρεφαν την επομένη για να πάρουν άλλα 2.500 ευρώ.

Την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική, η οποία υπό άκρα μυστικότητα  συνέλαβε τους δράστες.

Ads

Οι μαφιόζοι του Κορυδαλλού ενδέχεται να επικαλέστηκαν κάποιο χρηματικό ποσό ως χρέος του Δημήτρη Τσοβόλα, ενδεχόμενο που διερευνάται από την ΕΛ.ΑΣ.

Παρόμοια μέθοδο είχε χρησιμοποιήσει το κύκλωμα και για να προσεγγίσει τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, τον οποίο και δολοφόνησαν.

Υπενθυμίζεται ότι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 13 κρατουμένων, οι οποίοι εμπλέκονται σε συμβόλαια θανάτου, εκβιασμούς, ναρκωτικά, αποδράσεις κι άλλες παράνομες πράξεις.