Πέντε παιδιά εξαφανίστηκαν από το Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα, τα οποία είχαν μεταφερθεί εκεί με εισαγγελική εντολή, καθώς είχαν αφαιρεθεί από την επιμέλεια των γονέων τους.

Ads

Σύμφωνα με το MEGA, υπάρχουν πληροφορίες για σεξουαλική κακοποίηση από το οικογενειακό περιβάλλον. Τα παιδιά επρόκειτο να φιλοξενηθούν στην παιδιατρική κλινική μέχρι να βρίσκονταν δομές φιλοξενίας να τα υποδεχθούν. Τελικά κατάφεραν να ξεφύγουν από την προσοχή των νοσηλευτών και εξαφανίστηκαν.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ανέφερε σχετικά με το θέμα στο MEGA: «Έχουμε πολλές φορές μιλήσει για τα παιδιά που παρκάρονται με εισαγγελική εντολή στα νοσοκομείο επειδή δεν υπάρχουν προνοιακές μονάδες. Συνοδευόμενα από αστυνομικούς ήρθαν στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου του Ρίου.

Η εισαγγελική εντολή έχει εκδοθεί 30/4. Στα παιδιά γίνονται εξετάσεις που παραπέμπουν και σε σεξουαλική κακοποίηση από το οικογενειακό περιβάλλον. Εντολή του εισαγγελέα είναι να μην τα δουν καθόλου οι γονείς. Σε μια παιδιατρική κλινική με δύο νοσηλεύτριες μπορεί να είναι ασφαλή αυτά τα παιδιά;

Ads

Στη Ζάκυνθο σε μια παρόμοια περίπτωση, το κορίτσι το απήγαγε ο πατέρας και η νοσηλεύτρια οδηγήθηκε στο δικαστήριο όπου δικαιώθηκε οριακά».