«Είναι άραγε τυχαίο ότι αυτοί που έσπευσαν σε αρνητικές δηλώσεις για τον Καλλικράτη είναι οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί πρωταγωνιστές της διαβόητης εξαετούς “επανίδρυσης” του κράτους, που όχι μόνο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, αλλά οδήγησε την Ελλάδα στα πρόθυρα της καταστροφής;» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών, προσθέτοντας: «Δεν είναι τυχαίο. Είναι, απεναντίας, λογικό και αναμενόμενο».

Ads

«Έχουν πράγματι κάθε λόγο να αντιταχθούν σε μια βαθιά αλλαγή όπως ο Καλλικράτης, όσοι ταυτίστηκαν με τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις και πρακτικές του πελατειακού κράτους της σπατάλης, της αυθαιρεσίας και της αδιαφάνειας. Η Ελλάδα, όμως, πρέπει να προχωρήσει μπροστά, και ο Καλλικράτης με τις αλλαγές νοοτροπίας και αξιών που εισάγει συνιστά ένα μεγάλο βήμα προς το μέλλον» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, αποκλεισμένη παραμένει η Εγνατία Οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στον κόμβο της Σιάτιστας, από φορείς και κατοίκους του δήμου Σιάτιστας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το σχέδιο «Καλλικράτης». Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την έδρα του νέου δήμου Βοΐου, που θα είναι η Νεάπολη και όχι η Σιάτιστα.

Ads