Τα πρόσωπα που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του στα Χανιά παρουσίασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης Γιάννης Πλακιωτάκης. «Είναι η ώρα να κάνουμε μία νέα αρχή. Να διεκδικήσουμε όσα δικαιούμαστε. Η πραγματική μάχη είναι η αναμέτρηση με τα προβλήματα», τόνισε και πρόσθεσε ότι «η συγκεκριμένη μάχη έχει και πολιτικό χαρακτήρα και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο πλά προσπαθεί να ξεγελάσει τους πολίτες».

Ads

Αναφερόμενος στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ για τη Περιφέρεια Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, δήλωσε : «Ως άνθρωπο τον σέβομαι. Αλλά πολιτικά έχουμε σοβαρές διαφωνίες. Διαφωνίες ουσίας, για τις επιλογές και τη στήριξη που έχει προσφέρει. Ως μέλος αυτής της Κυβέρνησης έβαλε την υπογραφή του για να είναι σήμερα η χώρα μας έρμαιο στις διαθέσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ως μέλος αυτής της Κυβέρνησης δέχθηκε τη μείωση των μισθών στους συνταξιούχους, στους χαμηλόμισθους, στους αγρότες ενώ την ίδια ώρα άφησε τους έχοντες και κατέχοντες στο απυρόβλητο. Ως μέλος του οικονομικού επιτελείου που εξέφραζε, είχαμε άνοδο του ΦΠΑ, εκτόξευση του πληθωρισμού, έκρηξη της ανεργίας, λουκέτα στα καταστήματα, πάγωμα της Ελληνικής οικονομίας. Αυτά και να θέλουμε δεν ξεχνιούνται. Δεν μας αφήνει η ίδια η ζωή να τα ξεχάσουμε. Η ανοχή της κοινωνίας εξαντλήθηκε».

Αναλυτικά, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Η Κρήτη μας ενώνει» :

Βλαχάκης Γεώργιος, Γελασάκης Θρασύβουλος, Καρτάκης Νικόλαος, Καρτσώνης Γεώργιος, Κλιματσάκης Μάρκος., Κοντολαιμάκη-Ηλιάκη Άννα, Μανούσακας Ιωάννης, Μενεγάκη Ελένη, Μουντάκης Κωνσταντίνος, Μπερβανάκης Ηλίας, Παπουτσάκης Νικόλαος, Ραϊσάκης Κωνσταντίνος, Τζανακάκης Νικόλαος