Για την Πέμπτη διεκόπη η δίκη στο Β’ Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών των χρυσαυγιτών, Γ. Αποστολόπουλου και Αλ. Χατζηπαυλίδη, που κατηγορούνται για τη δολοφονική επίθεση σε 17χρονο μαθητή στο 3ο Λύκειο Π. Φαλήρου τον Ιανουάριο του 2013. Στην ακροαματική διαδικασία, κατέθεσε σήμερα η μητέρα και ο 18χρονος πλέον μαθητής, που έκανε λόγο για προμελετημένη επίθεση.

Ads

«Ήταν 08:10 το πρωί. Δεν άκουσα βήματα πίσω μου επειδή φορούσα ακουστικά και άκουγα μουσική. Ένιωσα να ακινητοποιούμαι. Κάποιος πρέπει να με έπιασε από τους ώμους. Με χτύπησε από τα δεξιά στον κρόταφο και στη μύτη. Γύρισα το κεφάλι να δω ποιος είναι και είδα τον κατηγορούμενο. Τότε με χτύπησε κοντά στην καρωτίδα. Το χτύπημα έκοψε τη μύτη μου και την άφησε να κρέμεται. Δεν μου είπαν λέξη. Όταν φώναξα βοήθεια άρχισαν να τρέχουν. Πάρα πολλά άτομα είδαν το συμβάν αλλά κανείς δεν θέλησε να έρθει να μιλήσει επειδή φοβούνται.

Ποτέ δεν είχα δεχτεί απειλές. Το μόνο που είχε συμβεί νωρίτερα είναι ότι η κοπέλα του κατηγορούμενου ήταν φίλη μου, ζωγράφιζε στο θρανίο της σβάστικες και σταυρούς. Της μίλησα για όλα αυτά και της είπα ότι μπορεί να βρει τον μπελά της αλλά δεν άκουγε. Μια μέρα για πλάκα κάποιος έγραψε στο θρανίο της ΑΝΤΙΦΑ. Μου είπε να το σβήσω αλλά δεν το έκανα επειδή την πείραζα. Δεν ξέρω αν αυτή ήταν η αφορμή αλλά ως τότε δεν είχα δεχτεί απειλές από κανέναν. Δυο μήνες μετά μου επιτέθηκαν.

Ήταν προμελετημένη επίθεση, έγινε σε μια γωνία που δεν μπορούσαν να με δουν από το προαύλιο».

Ads

Αντιφασιστικές οργανώσεις και οργανώσεις γονέων είχαν καλέσει σε συγκεντρώσεις έξω από τα δικαστήρια. 

Η υπόθεση περιλαμβάνεται στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ. Βουρλιώτη για τη Χ.Α. και έχει ενσωματωθεί στη δικογραφία με τις 32 υποθέσεις για την εγκληματική δράση της οργάνωσης που διερευνούν οι δύο ειδικές ανακρίτριες.