H Τοπική Αυτοδιοίκηση και η απλή αναλογική βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Ads

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, που μίλησαν στο Tvxs.gr, η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση του Κλεισθένη αλλά και των πολιτικών συμμαχιών του κόμματος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν εκτενής, καθώς θα αποτελέσουν τους βασικούς άξονες της αυριανής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που θα συνέλθει το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκε συναντίληψη των μελών του ΠΣ για την ανάγκη σύγκλισης σε αυτοδιοικητικό με πρόσωπα από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, αρκετοί όμως εκτιμούν πως στελέχη των 53 ενδεχομένως να εκφράσουν επιμέρους ενστάσεις μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο.

Εκτός των συγκεκριμένων ζητημάτων αύριο αναμένεται να ενημερωθούν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης ενόψει μάλιστα της άφιξης των εκπροσώπων των θεσμών αλλά και στον απόηχο της παρέμβασης του Μάριο Σεντένο, ο οποίος ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών.

Ads

Κυβερνητικές πηγές επαναλάμβαναν, μιλώντας στο Tvxs,gr, πως το μήνυμα του προέδρου του Eurogroup ταυτίζεται απόλυτα με εκείνο που εκπέμπεται συνεχώς από το Μέγαρο Μαξίμου, όπως αποδεικνύεται και από την πρόσφατη επιστολή του υφυπουργού παρά των πρωθυπουργώ, Δημήτρη Λιάκου, προς τους υπουργούς που είναι επιφορτισμένοι με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων. Επισημαίνουν δε πως επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορές πως κοινός στόχος όλων των πλευρών είναι το κλείσιμο των βασικών εκκρεμοτήτων κι η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μέχρι και το Eurogroup της 24ης Μαϊου.