Το δρόμο της δικαιοσύνης έχει πάρει από την Δευτέρα 7 Ιουνίου η υπόθεση του ακραία υψηλού ποσοστού θνητότητας στη ΜΕΘ covid του νοσοκομείου Αγρινίου, που φτάνει το 100%. Ο εισαγγελέας Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδος Ευριπίδης Νικολάου παρήγγειλε εισαγγελική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις από διοικητικούς, νοσοκομειακούς παράγοντες ή και ιατρούς.
 
Η πρωτοβουλία αυτή από τον εισαγγελικό λειτουργό έρχεται πέντε ημέρες μετά την γνωστοποίηση του προβλήματος και τρεις ημέρες μετά την παραίτηση του μέχρι πρότινος διοικητή του νοσοκομείου, Ανδρέα Τσώλη, την οποία σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, είχε ζητήσει η κυβέρνηση.
 
Όπως είχε προκύψει από το αποκλειστικό ρεπορτάζ του tvxs.gr, είναι πολύ πιθανό το πρόβλημα της πολύ υψηλής θνητότητας στη ΜΕΘ covid του νοσοκομείου του Αγρινίου να ήταν γνωστό σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (διοίκηση νοσοκομείου, διοίκηση 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και άρα το υπουργείο Υγείας;) και πάντως σίγουρα στον ΕΟΔΥ που λαμβάνει καθημερινά τα σχετικά στοιχεία.
 
Η έρευνα του εισαγγελέα είναι ιδιαίτερα σημαντική για λόγους ηθικούς αλλά και πολιτικούς. Οι οικείοι των ασθενών που πέθαναν μέσα στη ΜΕΘ του συγκεκριμένου νοσοκομείου και πρόσφατα πληροφορήθηκαν ότι οι πιθανότητες να είχαν σωθεί οι άνθρωποί τους ήταν από ελάχιστες ως μηδαμινές, δικαιούνται να μάθουν τί έφταιξε και να αποδοθούν ευθύνες.
 
Σε πολιτικό επίπεδο, η εισαγγελική έρευνα καλείται να εξετάσει τόσο την επισήμανση περί υποστελέχωσης που έκανε μέσω του tvxs.gr ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας, Κώστας Μπακόπουλος, όσο και τη σοβαρή καταγγελία περί εγκληματικών ευθυνών της κυβέρνησης του γιατρού Μάκη Αραβανή, η οποία σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ ακολουθήθηκε από απειλητικό τηλεφώνημα του βουλευτή και πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας Μάριου Σαλμά.