Έντονος προβληματισμός επικρατεί για το πολύ υψηλό ποσοστό ασθενών που πεθαίνει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ασθενών με Covid-19 της Νοσηλευτικής Μονάδας του Αγρινίου.

Ads

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστή ούτε μια περίπτωση ασθενούς που να βελτιώθηκε η κατάσταση του, να αποσωληνώθηκε και να εξήλθε από την ΜΕΘ με τη θνητότητα να φτάνει το 100%, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του agriniopress.gr.

Η τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα συνομίλησε με γιατρούς και η απάντηση ήταν σαφής: «Ένα ποσοστό 50% ή 60% ή και 70% μπορεί να είναι αποδεκτό, αλλά το 100% είναι εξωπραγματικό». Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, το ζήτημα απασχόλησε και το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, το οποίο καλείται να διερευνήσει τα περιστατικά.

Τι υποστηρίζει η 6η ΥΠΕ

Ανακοίνωση σχετικά με το ζήτημα, εξέδωσε η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «σε καμία περίπτωση δεν είναι 100%».

Ads

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ζητήθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις από τον διοικητή του νοσοκομείου, ωστόσο, «δεν απάντησε στα ερωτήματα, αλλά ούτε σε σχετικό έγγραφο που του απέστειλε στις 28 Μαΐου ο Διοικητής της 6 ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης». «Η 6 η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας διερευνούν ήδη μέσω των αρμόδιων κλιμακίων τις όποιες διοικητικές παραλείψεις», υπογραμμίζεται.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ:

«Στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που πραγματοποιούν κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Υπηρεσιών Υγείας και του ΟΔΙΠΥ στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, διαπιστώθηκε αυξημένο ποσοστό θνητότητας στη ΜΕΘ-COVID του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, που σε καμία περίπτωση δεν είναι 100% όπως εσφαλμένα αναφέρεται σε δημοσιεύματα.

Το συγκεκριμένο θέμα αναδείχθηκε την Παρασκευή 21 Μαΐου, κατά την επίσκεψη στην 6 η Υγειονομική Περιφέρεια κλιμακίου υπό τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου, οπότε και ζητήθηκαν από το Διοικητή του ΓΝ Αγρινίου Ανδρέα Τσώλη οι απαραίτητες διευκρινίσεις σε σχέση με τις ενέργειες που όφειλε να κάνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου. Από τον κ. Τσώλη ζητήθηκε να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Γιατί το ΓΝ Αγρινίου δεν ενημέρωσε την ΥΠΕ σε σχέση με την αυξημένη θνητότητα στη ΜΕΘ-COVID, όπως αποκαλύφθηκε στην επίσκεψη του κλιμακίου του Υπουργείου Υγείας;
2. Έθεσε το θέμα ως όφειλε στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου;
3. Γιατί δεν ζήτησε εγκαίρως τη συνδρομή της 6 ης Υγειονομικής Περιφέρειας;

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου δεν απάντησε στα ερωτήματα, αλλά ούτε σε σχετικό έγγραφο που του απέστειλε στις 28 Μαΐου ο Διοικητής της 6 ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Η 6 η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας διερευνούν ήδη μέσω των αρμόδιων κλιμακίων τις όποιες διοικητικές παραλείψεις.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν επιτρέπεται σε κανέναν να ακυρώσει ή να αμφισβητήσει την τιτάνια προσπάθεια που με αυτοθυσία καταβάλλουν οι υγειονομικοί μας, τόσο στο Αγρίνιο όσο και σε κάθε μονάδα Υγείας της χώρας».