Θα ήταν μεγάλη  έκπληξη η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή «Καλύτερα δεν γίνεται» της Ναταλίας Γερμανού στον Alpha, αν δεν είχε προηγηθεί ο υπουργός Ανάπτυξης ‘Άδωνις Γεωργιάδης σε μια ανάλογη συνέντευξη και αν ο πρωθυπουργός δεν είχε κάνει ανάλογες επικοινωνιακές ασκήσεις το τελευταίο διάστημα.

Ads

Πριν πάει στο στούντιο της συγκεκριμένης ψυχαγωγικής εκπομπής, είχε κάνει ανάρτηση για τη μάχη της αδελφής του Κατερίνας με τον καρκίνο του μαστού  και είχε απαντήσει σε σατιρικό βίντεο του Luben TV για το «καλάθι των διακοπών» προτείνοντας να προσθέσουν και ντολμαδάκια.

Είχε προηγηθεί συνάντησή του με τη Βάνα Μπάρμπα στο Μέγαρο Μαξίμου και ανταλλαγή μηνυμάτων με την Ελεονώρα Μελέτη στο instagram.

Κορύφωση της προσπάθειας ανάδειξης της ανθρώπινης πλευράς του και ενός ανάλαφρου προφίλ ήταν η συνέντευξη που έδωσε στη Ναταλία Γερμανού, η οποία είναι δημοφιλέστατη και η εκπομπή της έχει υψηλή τηλεθέαση.

Ads

Ακόμη καλύτερα γι αυτόν, η Ν. Γερμανού είχε δεχτεί πλήθος επιθέσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από δεξιούς και ακροδεξιούς όταν συζήτησε με τον διασώστη προσφύγων Ιάσονα Αποστολόπουλο.

Επομένως, η Ν. Γερμανού έχει το απολύτως κατάλληλο προφίλ για να βοηθήσει τον Κ. Μητσοτάκη να προβάλλει τη φιλοζωία του, την έγνοια του για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των γυναικών, τους προβληματισμούς του για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την αγάπη του για την άθληση, την οικογενειακή του ευτυχία.

Πήρε δώρο για τον Πίνατ, το σκυλάκι που έχει υιοθετήσει στο Μέγαρο Μαξίμου, άκουσε soundtrack του Star Wars με παραγγελιά του γιου του, εξήγησε ότι μίλησε δημόσια για την ασθένεια της αδελφής του για να ευαισθητοποιήσει υπέρ της προληπτικής μαστογραφίας, αναφέρθηκε στην αγωνία της συζύγου του Μαρέβας όταν δεν της απαντούν τα παιδιά τους σε τηλεφωνικές κλήσεις, απάντησε πώς εκτονώνεται μετά από μια δύσκολη μέρα, με άσκηση και Netflix.

Ούτε υποκλοπές, ούτε ακρίβεια, ούτε ενεργειακή κρίση. Αυτά είναι για άλλες εκπομπές, όπως είπε η παρουσιάστρια, που υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό με μεγάλο άγχος γιατί, όπως σημείωσε, ήταν κάπως εκτός προγράμματος η συνέντευξη.

Αλλά δεν χρειάζεται και μεγάλη προετοιμασία για να συζητήσει κανείς με τον πρωθυπουργό τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει για την προστασία των αδέσποτων και για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας. Καλή διάθεση να υπάρχει και μια κούπα με το όνομά του, μια και ο ίδιος είναι συλλέκτης, όπως είπε.

Καλύτερα δεν γινόταν για τον Κ. Μητσοτάκη. Ο τίτλος της εκπομπής δικαιώθηκε – κατά κάποιον τρόπο.