Στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες μίλησε ο Κωστής Χατζηδάκης στον απόηχο των αποκαλύψεων για την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ.

Ads

Ειδικότερα, ο υπουργός Εργασίας, στο περιθώριο για το στεγαστικό νομοσχέδιο στη Βουλή,  έσπευσε να υποστηρίξει πως «η υπόθεση των παρακολουθήσεων θολώνει το κυβερνητικό έργο που είναι σημαντικό».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό» καθώς επίσης και ότι θεωρεί πως δεν τίθεται θέμα παρακολούθησής του από τον ίδιο.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της παρακολούθησής του ο Κωστής Χατζηδάκης, ζήτησε τη μεγαλύτερη δυνατή επιτάχυνση των σχετικών ενεργειών της Δικαιοσύνης.

Ads

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι δεν πιστεύει ότι εμπλέκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κάλεσε τη Δικαιοσύνη να αντιμετωπίσει γρήγορα το θέμα ώστε να οδηγήσει στην τιμωρία «όλους όσους καθ’ οιονδήποτε τρόπο έχουν παρανομήσει».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως πριν από λίγες εβδομάδες, στις 23 Νοεμβρίου, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση της λίστα παρακολουθήσεων, ο Κωστής Χατζηδάκης είχε δηλώσει ότι «η Δικαιοσύνη κάνει την έρευνά της, πρέπει να την κάνει και αν βρεθούν στοιχεία, προφανώς πρέπει να υπάρξουν και οι αντίστοιχες πολιτικές συνέπειες».