Τη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστημιακά και τεχνολογικά ιδρύματα της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κατά την οποία παρουσίασε το σχέδιο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ads

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, άνοδος αναμένεται να υπάρξει στο 1ο επιστημονικό πεδίο, στα παιδαγωγικά και στις νομικές σχολές. ενώ πτωτική θα είναι η τάση στο 2ο και 4ο.

Στα περσινά επίπεδα αναμένεται να διαμορφωθούν οι βάσεις σε ιατρικές και οικονομικές σχολές.
 
Εκτόξευση των βάσεων αναμένεται σε δεκάδες σχολές των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, τα οποία έχουν προοπτικές για επαγγελματική εξασφάλιση των αποφοίτων τους.

Μειωμένος ο αριθμός των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές
 
Μειωμένος κατά περίπου 10% είναι φέτος ο αριθμός των εισακτέων στα ανώτατα στρατιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και στις ανώτερες στρατιωτικές σχολές υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
Η συμπληρωματική προκήρυξη του διαγωνισμού για την εισαγωγή και κατάταξη σπουδαστών και σπουδαστριών στις στρατιωτικές σχολές αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.
 
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες του εξωτερικού (περιπτώσεις άρθρου 1 παραγρ. 4Α του Ν. 2909/2001 ΦΕΚ Α’90 και του άρθρου 12 του Ν. 2552/1997 ΦΕΚ Α’266), λόγω μη επίδοσης του κωδικού υποψηφίου από το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αυτός θα υποβληθεί από τον κάθε υποψήφιο στη σχολή πρώτης προτίμησής κατά την ημερομηνία παρουσίασής του για τις προκαταρκτικές εξετάσεις.

Ads