«Όλους αυτούς τους μήνες υπήρχε μια άτυπη ομάδα υπουργών. Συγκροτείται τώρα πιο επίσημα ως σώμα. Η ευθύνη είναι κοινή, πάντα ήταν κοινή».  Αυτή η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη προς τους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συνεδρίασης της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης στο υπουργείο Οικονομικών το βράδυ της Δευτέρας ερμηνεύτηκε ως έμμεση απάντηση στις πληροφορίες περί «ψαλιδίσματος» και υποβάθμισής του.

Ads

«Είμαι οπαδός του πατέρα Γκαλμπρέιθ, που έλεγε ότι οι προβλέψεις αριθμών έχουν δημιουργηθεί για να κάνουν τους αστρολόγους να μοιάζουν επιστήμονες», δήλωσε χαμογελώντας ο Γ. Βαρουφάκης.

Και πρόσθεσε: «Όσο πλησιάζουμε στο τέλος, τόσο αυξάνεται η ένταση της δουλειάς. Τα τελευταία μέτρα στο σπριντ είναι τα πιο δύσκολα. Θα κάνουμε τα αδύνατα – δυνατά για μια έντιμη συμφωνία. Η διαπραγμάτευση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Από τις πιο περίπλοκες διαπραγματεύσεις».

Διαβάστε σχετικά:

«Ένα από τα προβλήματα της διαπραγμάτευσης είναι ότι οι θεσμοί αλλάζουν άποψη συνέχεια, γεγονός που καθιστά σύνθετη τη διαπραγμάτευση», συνέχισε ο υπουργός και επισήμανε: «Σεβόμαστε τις διαδικασίες και τους εταίρους, αλλά έχουμε λαϊκή εντολή να αλλάξουμε τη φιλοσοφία ενός προγράμματος που έχει αποτύχει».

Ads