Με δήλωση στήριξης του Γιάνη Βαρουφάκη απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην κριτική της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ για την αναδιάρθρωση του διαπραγματευτικού επιτελείου.

Ads

 
«Συμφωνούμε απολύτως με τον κ. Καραγκούνη ότι «ο κ. Βαρουφάκης δεν είδε φως και μπήκε σ’ αυτή την κυβέρνηση» και ότι «αυτός και η πολιτική που εκπροσωπεί είναι επιλογή της κυβέρνησης», τόνισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης προσθέτοντας: «Γι’ αυτό ακριβώς και η κυβέρνηση στηρίζει τον Υπουργό Οικονομικών στις στοχευμένες και κατευθυνόμενες επιθέσεις που δέχεται».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης σχολίασε τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την διαπραγματευτική ομάδα λέγοντας πως ο υπουργός Οικονομικών «δεν είδε φως και μπήκε σε αυτή την κυβέρνηση» και πρόσθεσε:«Αυτός και η πολιτική που εκπροσωπεί ήταν επιλογή της κυβέρνησης».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως ο κ. Τσίπρας είναι παγιδευμένος σε αυτή του την επιλογή, διότι αν προσπαθήσει να απεμπλακεί από τον υπουργό του, ομολογεί ότι ως τώρα απέτυχε η πολυδιαφημισμένη διαπραγμάτευση που δήθεν έκανε.  «Τον πλαισιώνει με διαφορετικούς συνεργάτες, γιατί να τον διώξει δεν μπορεί και να τον κρατήσει όπως ήταν δεν το αντέχει», καταλήγει.

Ads

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του σχολιάζει ότι «η κυβέρνηση αλλάζει τη διαπραγματευτική ομάδα, ευνουχίζει τον Γιάνη Βαρουφάκη, αποσύρει τους συνεργάτες του και προσπαθεί να στείλει στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ μήνυμα πολιτικής βούλησης για συμφωνία».

«Τι συμβαίνει; Οι υπερήφανοι και σκληροί διαπραγματευτές προσδιορίζουν την ομάδα τους με βάση τις οδηγίες των ξένων ή κατάλαβαν πόσο  επικίνδυνο για τη χώρα ήταν το παιχνίδι που έπαιζαν έως τώρα για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης;» προσθέτει το ΠΑΣΟΚ. 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε από την Ισπανία πως οι αλλαγές στη διαπραγματευτική ομάδα θα έπρεπε να είχαν γίνει πολύ νωρίτερα. «Έχουμε χάσει πάρα πολύ χρόνο. Είχαμε πει στον Πρωθυπουργό από τον Φλεβάρη κιόλας – να υπάρξει μια συνετή διαπραγματευτική ομάδα η οποία θα έφερνε ένα άμεσο αποτέλεσμα για τον ελληνικό λαό. Έχουμε βγει εκτός ορίων και κυρίως η οικονομία και η κοινωνία είναι εκτός ορίων», ανέφερε και συνέχισε: «Είναι καλές οι αλλαγές αλλά καλύτερα από όλα είναι να παρθούν επιτέλους κάποιες αποφάσεις από τον Πρωθυπουργό. Να μη νοιάζεται να ισορροπεί ανάμεσα στη Βαβέλ την κυβερνητική αλλά να δώσει αυτός άμεσα τις λύσεις».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε ανησυχητικό ότι η χώρα μου έχει καταφέρει να χάσει τους συμμάχους της. «Γιατί είναι άλλο να μάχεσαι απέναντι στον Σόιμπλε ή στους Φινλανδούς και άλλο να είναι απέναντί σου και οι 18 χώρες» ανέφερε. Για το ενδεχόμενο εκλογών υπογράμμισε ότι «και οι κάλπες δεν φέρνουν χρήματα στους πολίτες όπως και τα δημοψηφίσματα δεν λύνουν τα προβλήματα ανεργίας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».