1. Tην ύπαρξη ιδιόχειρης επιστολής του Αντώνη Σαμαρά προς τη Novartis αποκαλύπτει σύμφωνα με πληροφορίες η προστατευόμενη μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση». Οι οδηγίες σε Άδωνι. Έμμισθος σύμβουλος της Novartis o Γιάννης Στουρνάρας – Η σύμβαση ντοκουμέντο. 

Ads

2. Δύο έγγραφα του FBI που περιέχονται στο κομμάτι της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, δείχνουν πώς συναλλασσόταν η Novartis με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

3. Ο διαπρεπής Βρετανός θεωρητικός φυσικός Στίβεν Χόκινγκ απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 76 ετών. Ένας superman από τη Γη. 

4. Δεν απειλούμε, όμως το Grexit δεν είναι αδύνατον»… Αυτό ήταν το μήνυμα από τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης που έχει ορίσει η FIFA για την ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ.

Ads

5. Ένας ακόμη θερμός Ιούνιος, μια απρόβλεπτης έκβασης μάχη μεταξύ Κομισιόν και ΔΝΤ, και νέα σκληρά – κοινωνικά και πολιτικά – διλήμματα αναμένουν την κυβέρνηση στην τελική ευθεία για την έξοδο από τα Μνημόνια.

6. «Υπερτροφική έκφραση», «μεταφορικός λόγος», ή απλώς… κάτι συμβαίνει με τον Πάνο Καμμένο στην κυβέρνηση; Οι δύσκολες πολιτικές ισορροπίες.

7. «Μας έβαλαν να καθαρίσουμε τις τουαλέτες με σκοπό να μας εξευτελίσουν. Όταν ο πατέρας μου αντέδρασε στο άκουσμα της διαταγής  τον χτύπησαν με ηλεκτρική ράβδο». Όταν οι πρόσφυγες βασανίζονται στα κρατητήρια. 

8. Πώς θα ήταν η Ρωσία δίχως τον Πούτιν; Ένα βίντεο που καλεί σε συμμετοχή στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της χώρας στις 18 Μαρτίου είναι χαρακτηριστικό της κυρίαρχης κρατικής προπαγάνδας.

9. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι ελπίζει πως η συριακή πόλη Αφρίν θα πέσει «μέχρι σήμερα το βράδυ». Χωρίς νερό και ρεύμα η πόλη. 

10. Αρκετοί είναι εκείνοι που σε κάθε περίσταση έξαρσης της «αρρώστιας» που ταλαιπωρεί εδώ και δεκαετίες το ελληνικό ποδόσφαιρο μνημονεύουν τη Μάργκαρετ Θάτσερ και την υποτιθέμενη συμβολή της στην αναμόρφωση του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ποια είναι η πραγματική ιστορία; 

* Σκίτσο του Τάσου Αναστασίου για την Αυγή