1. Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έγινε σήμερα, με πολιτικό όρκο, η τελετή ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης. Η μίνι κυβερνητική αναδόμηση συμπυκνώνεται, για διαφορετικούς λόγους, σε δύο πρόσωπα – τον Γιάννη Δραγασάκη και τον Φώτη Κουβέλη.

Ads

2. Μπαράζ επιθέσεων από αναρχικούς τη νύχτα για τον Γιαγτζόγλου. Έντονη αντίδραση Τόσκα που δήλωσε ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από την ΕΛΑΣ μετά τα τελευταία περιστατικά. Ένταση και προβληματισμός στην ΕΛΑΣ. 

3. Νέα στοιχεία για χρήματα χέρι – με – χέρι μέσα σε βαλίτσες αλλά και καταβολές βάση κόστους έργου στα «κυρίαρχα πολιτικά κόμματα» απέστειλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών οι γερμανικές αρχές σχετικά με την ανάθεση και υλοποίηση σε κοινοπραξία εταιριών, έργων του Μετρό την περίοδο 2003 – 2007.

4. Με ευρύτερη πλειοψηφία ψηφίστηκε το σχέδιο νόμου «Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης», από την Ολομέλεια της Βουλής. Ποιοι υπερψήφισαν, ποιοι καταψήφισαν. 

Ads

5. Σε επίδειξη δύναμης προχώρησε ο Βλάντιμιρ Πούτιν που ανακοίνωσε και παρουσίασε τα «ανίκητα» όπλα της Ρωσίας, μεταξύ των οποίων έναν διηπειρωτικό πύραυλο «Σαρμάτ», ικανό να φέρει πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές, καθώς και να διαπερνά όλα τα σημερινά αντιπυραυλικά συστήματα. 

6. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως θα επιβάλει αυστηρούς και σαρωτικούς δασμούς στα εισαγόμενα προϊόντα χάλυβα και αλουμινίου. Ο Τραμπ κήρυξε εμπορικό πόλεμο στην ΕΕ… και όχι μόνο. 

7. Δυο φρικιαστικές ιστορίες κακοποίησης, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Ένας πατέρας κακοποιούσε επί χρόνια τα πέντε ανήλικα παιδιά του στον Άγιο Δημήτριο. Ένας άλλος πατέρας στην Κατερίνη εξέδιδε την 6χρονη κόρη του. 

8. Η Novartis εξαγόραζε και Αμερικανούς πολιτικούς. Μάλιστα είναι η πρώτη φαρμακοβιομηχανία στη διάθεση κονδυλίων για πολιτικό lobbying στις ΗΠΑ. 

9. «Καύσωνας» χτυπάει την Αρκτική. Θερμοκρασίες ρεκόρ σημειώνονται στην περιοχή και οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι αυτή η υπερθέρμανση είναι κάτι πρωτοφανές». 

10. Δυστυχώς, το χρόνιο εργασιακό στρες δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο φαινόμενο. Αλλά τι ακριβώς είναι αυτή η «κατάσταση εξάντλησης» και πώς μπορεί να επανέλθει κανείς;

11. Διαβάστε επίσης: Λίγες και καλές οι νέες ταινίες της εβδομάδας