Κομματικά γραφεία, ΜΑΤ, αυτοκίνητα και τράπεζες περιελάμβανε το «μενού» των εμπρηστικών επιθέσεων της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη, ενώ πορείες και καταλήψεις έλαβαν χώρα σε διάφορες πόλεις. 

Ads

Ο λόγος

Οι επιθέσεις, οι οποίες ακολούθησαν την καταδρομική στην Ερμού, γίνονται με αφορμή την υπόθεση του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου ο οποίος κατηγορείται για την αποστολή του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Ο Γιαγτζόγλου κάνει απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταγωγή του στις φυλακές Λάρισας και τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε. Την Τετάρτη μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της περιοχής καθώς λιποθύμησε. Αναρχικές ομάδες έχουν καταστήσει σαφείς τις προθέσεις τους να «κάψουν ό,τι καίγεται» ώστε να επιστρέψει στον Κορυδαλλό, όπως ζητάει. 

Επίθεση σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Καταδρομική επίθεση έλαβε χώρα τα ξημερώματα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή. Ειδικότερα, λίγο πριν από τις 4, οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία των γραφείων, που βρίσκονται στην συμβολή των οδών Ούλεφ Πάλμε και Συβρισσαρίου, ενώ πέταξαν μέσα μια κροτίδα. Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Ads

Επίθεση στα ΜΑΤ

Επίθεση με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, πραγματοποίησαν, αργά χθες το βράδυ, νεαρά άτομα που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Από την επίθεση δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ προσήχθη ένα άτομο, το οποίο αργότερα αφέθηκε ελεύθερο, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος του.

Σε σχετική ανάρτηση στο Indymedia αναφέρουν για την επίθεση στα ΜΑΤ: «Χτές το βράδυ επιτεθήκαμε στα ΜΑΤ στη περιοχή των εξαρχείων με δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες. Η επίθεση αυτή εντάσεται στο κύμα αλλήλεγγυης που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε όλη την χώρα, για τον απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου. Ένα κύμα που θα σαρώσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα κάνει τον Δεκέμβρη του 2008 μια ευχάριστη ανάμνηση για τους μπάτσους αν ο Ντίνος πάθει το παραμικρό. Αυτή τη φορά θα χυθεί αίμα αν πεθάνει ο Ντίνος… Είμαστε πολλοί, είμαστε οργισμένοι…  Νίκη στον αγώνα του απεργού πείνας-δίψας Ντίνου Γιαγτζόγλου Άμεση Μεταγωγή του στις Φυλακές Κορυδαλλού Ραντεβού και σήμερα το βράδυ στους δρόμους της οργής ακόμα πιο δυνατά… Αναρχικοί/ες». 

Επίθεση σε τράπεζα

Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός, αποτελούμενος από έξι γκαζάκια, εξερράγη, στις 2:45, στην είσοδο υποκαταστήματος τράπεζας, επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνκού. Από την έκρηξη προκλήθηκαν φθορές στην πρόσοψη του υποκαταστήματος.

Επίθεση σε Ι.Χ.

Αγνωστοι έβαλαν φωτιά και έκαψαν τέσσερα αυτοκίνητα, από τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ειδικότερα, φωτιά εκδηλώθηκε σε αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στις οδούς Κωνσταντινουπόλεως στα Άνω Λιόσια, Ηπείρου στην Αγία Βαρβάρα, Παναγίας Γρηγορούσης στο Μενίδι και Ωρομέδοντος στην Άνω Κυψέλη. ‘Ενα ακόμα αυτοκίνητο κάηκε στη Βασιλίσσης Σοφίας, από φωτιά που προήλθε από βραχυκύκλωμα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Στην Ξάνθη

Στις 11 το βράδυ της Τετάρτης, στόχος έγινε το δικαστικό μέγαρο της Ξάνθης, όπως αναφέρει το xanthi 2. Με πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα προκάλεσαν φθορές στην κεντρική είσοδο και αποχώρησαν πριν γίνουν αντιληπτοί από τις αστυνομικές δυνάμεις που έφθσαν στο σημείο λίγα λεπτά αργότερα.

Στην Πάτρα

Μετά από πορεία, αντιεξουσιαστές γέμισαν με συνθήματα υποστήριξης στον Κ. Γιαγτζόγλου, καταστήματα, τράπεζες και εκκλησίες.

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το βράδυ της Τετάρτης κατέλαβαν το Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε ένδειξη συμπαράστασης στον Ντίνο Γιαγτζόγλου.