1. Aπάντηση για το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του tvxs.gr, για τις παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων στον Έβρο εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Η απάντηση Τόσκα. Διαβάστε επίσης: «Να σπάσει η ομερτά»

Ads

2. Οδικός χάρτης σε τέσσερα στάδια για λύση στο Μακεδονικό. Αυτό είναι το σχέδιο που έχει μπει στο τραπέζι μεταξύ Αθήνας, Σκοπίων αλλά και ΟΗΕ.

3. «Θετικός» ο Νίμις στις ελληνικές προτάσεις. Τέσσερα είναι τα προτεινόμενα ονόματα. Ποιο φαίνεται να προκρίνεται. Δυσαρέσκεια ΝΔ με Νίμιτς. Διαβάστε επίσης: Η μακεδονική σκακιέρα. 

4. Πειράματα για τις επιπτώσεις από την έκθεση στα καυσαέρια πραγματοποιούνται «εδώ και χρόνια» στην Ολλανδία σε ανθρώπους και ζώα, όπως αποκαλύπτουν Ολλανδοί επιστήμονες, χαρακτηρίζοντας το σκάνδαλο με τους Γερμανούς κατασκευαστές «τρικυμία σε νεροπότηρο». 

Ads

5. Τα χριστιανικά κόμματα και οι σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία ανακοίνωσαν την επίτευξη συμφωνίας για τις προϋποθέσεις επανένωσης των οικογενειών των προσφύγων, αίροντας ένα σημαντικό εμπόδιο για το σχηματισμό κυβέρνησης στη χώρα.

6. Μπαμπ ελ Μαντέμπ ή αλλιώς «Οι Πύλες των Δακρύων». Είναι ο πορθμός που συνδέει την Ερυθρά θάλασσα με τον Ινδικό Ωκεανό (κόλπος του Άντεν). Τα νερά ανάμεσα στην Υεμένη και το Τζιμπουτί. Γιατί είναι το στενό στο κέντρο του κόσμου και γιατί όλοι συγκρούονται για τον έλεγχό του; 

7. «Τίποτα και κανένας δεν ξεχάστηκε», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη θεμελίωση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη. Μαζί με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρούβεν Ρίβλιν φύτεψαν δυο δέντρα ελιάς – σύμβολα μνήμης. 

8. Στροφή Ιερώνυμου: Η εκκλησία θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο. Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Τι γυρεύει η Εκκλησία στο θολό «παζάρι» των συλλαλητηρίων;

9. Σε «κούρεμα» έως και 90% των χρεών από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια που θεωρούν αδύνατον να εισπράξουν στο σύνολό τους, προχωρούν οι τράπεζες.

10. Και η νικοτίνη στα ηλεκτρονικά τσιγάρα μπορεί να κάνει ζημιά στο DNA, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για καρκίνο, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα. 

* Γελοιογραφία Κώστας Κουφογιώργος