Στον φόβο που τους προκάλεσε ο θόρυβος από τις εργασίες που γίνονταν στο σπίτι του θύματος αποδίδει ο δικηγόρος του κηδεμόνα των σκύλων που επιτέθηκαν 50χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα τον θάνατό της, την τραγωδία.

Ads

Ο δικηγόρος του, Χρήστος Πατούνας είπε στην ΕΡΤ, ότι «ο Χρήστος, ο κηδεμόνας των σκυλιών είναι συντετριμμένος, είναι συγκλονισμένος, κλαίει όλη την ώρα και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να προβλέψει το τρομερό αυτό δυστύχημα».

«Φυσικά δεν ήθελε σε καμία περίπτωση το θάνατο κάποιου ανθρώπου. Είναι πραγματικά συντετριμμένος και στο βαθμό που τον βαρύνει κάποια ευθύνη, ζητάει συγγνώμη από την οικογένεια» τόνισε ο κ. Πατούνας και πρόσθεσε:

«Εδώ υπάρχει όμως μια εξήγηση, διότι σύμφωνα με το Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων, οι σκύλοι αντιδρούν υπερβολικά με φόβο, αισθάνονται κίνδυνο όταν εκδηλωθεί ένας πολύ ισχυρός, γευστικός, διαπεραστικός και εκκωφαντικός θόρυβος. Τα σκυλιά ήταν περιφραγμένα μέσα στο χώρο της αυλής του σπιτιού. Όταν ξεκίνησαν οι εργασίες με το αλυσοπρίονο τα σκυλιά αισθάνθηκαν ότι απειλούνται, έσπασαν την περίφραξη, βγήκαν έξω και κατευθύνθηκαν σε αυτό το σπίτι γιατί αισθάνθηκαν ότι απειλούνται και έσπευσαν να αντιμετωπίσουν αυτόν τον κίνδυνο. Αυτή είναι η εξήγηση. Εμείς ζητούμε συγνώμη για το τρομερό αυτό δυστύχημα στο βαθμό που μας βαρύνει κάποια ευθύνη».

Θρήνος στην κηδεία της Ελισάβετ

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν συγγενείς και φίλοι για την κηδεία της άτυχης Ελισάβετ, η οποία ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο της περιοχής, με πλούσια κοινωνική δράση.

Στο μεταξύ, ο Σύλλογος Εθελοντών Ωραιοκάστρου «Συνυπάρχω», τον οποίο ίδρυσε η 50χρονη Ελισάβετ, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο καθώς κατασπαράχθηκε από τα τρία δεσποζόμενα σκυλιά, ζητά αντί στεφάνων να ενισχυθεί το Σπίτι της Άρσις Ωραιοκάστρου με τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και παιχνίδια.