Δίωξη για κακούργημα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 37χρονου ιδιοκτήτη των τριών σκύλων που επιτέθηκαν μέχρι θανάτου στην 50χρονη, στην αυλή του σπιτιού της, στη Νεοχωρούδα, έξω από τη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα σοκάρουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, η οποία διενεργήθηκε νωρίτερα στη σορό της 50χρονης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη.

Ads

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση από τα αποτελέσματα της νεκροψίας νεκροτομής φαίνεται ότι η γυναίκα δέχθηκε δεκάδες δαγκωματιές, στο κεφάλι, τον θώρακα, την κοιλιά και τα άνω και κάτω άκρα και πολλαπλά πλήγματα σε όλη την επιφάνεια του σώματος της. “Καταγράφονται δεκάδες διασχίσεις – τραυματικές κακώσεις που προκάλεσαν οι δαγκωματιές των σκύλων” όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά

Την ίδια ώρα, η δίωξη που απαγγέλθηκε στον κηδεμόνα των σκύλων είναι αυτή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, πράξη για την οποία καλείται να απολογηθεί σε ανακριτή και μέχρι τότε θα παραμείνει υπό κράτηση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του περιλαμβάνει μαρτυρίες, σύμφωνα με τις οποίες τα τρία μεγαλόσωμα ζώα (τσοπανόσκυλα) είχαν βγει και κατά το παρελθόν από την περίφραξη της οικίας του 37χρονου.

Ads

Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίζεται ότι τα σκυλιά άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον συρμάτινο φράχτη, περίπου 30 εκατοστών, απ’ όπου διέφυγαν, χωρίς να αντιληφθεί κάτι ο ίδιος. Κατά πληροφορίες, ο ισχυρισμός αυτός κρίνεται ως μη πειστικός από την εισαγγελική Αρχή, καθώς εκτιμάται ότι η τρύπα υπήρχε από προγενέστερο χρόνο.

«Είχα τα σκυλιά στην αυλή του σπιτιού μου, που είναι περιφραγμένη. Η περίφραξη είναι δύο μέτρα, τα σκυλιά ήταν φύλακες του σπιτιού μου και ήταν ασφαλή» ανέφερε, διά του συνηγόρου του, ο κατηγορούμενος, τονίζοντας ότι δεν είχαν εκδηλώσει άλλη φορά επιθετική συμπεριφορά και ήταν εκπαιδευμένα. Δήλωσε, δε, συντετριμμένος για το τραγικό περιστατικό, ενώ εξέφρασε τη βαθιά του λύπη του για τον χαμό της γυναίκας.

Στο μεταξύ, η σορός της 50χρονης, μητέρας δύο παιδιών, αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή, ενώ τα ζώα μεταφέρθηκαν στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία, όπου θα υποβληθούν σε εξετάσεις.

Πάνω από 50 δαγκωματιές στο κορμί της 50χρονης

Σοκάρουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, η οποία διενεργήθηκε νωρίτερα στη σορό της 50χρονης γυναίκας στη Θεσσαλονίκη. Η μητέρα δύο παιδιών, η οποία έχασε τη ζωή της μετά από επίθεση τριών σκυλιών στην περιοχή της Νεοχωρούδας, έφερε περισσότερες από 50 δαγκωματιές στο κορμί της.

Διαπιστώθηκε ότι η άτυχη γυναίκα έφερε πάνω από 50 τραύματα στο κορμί της, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στα άκρα, ειδικά στα χέρια, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday. Είναι χαρακτηριστικό ότι όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές στην ιστοσελίδα, σπανίως συναντούν τέτοια εικόνα σε θύμα επίθεσης από ζώα, με τα τραύματα σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπερνούν και τα τρία εκατοστά.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής (10/12) στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης όταν η άτυχη γυναίκα έκανε κηπουρικές εργασίες. Τότε, τα σκυλιά διέφυγαν από την επίβλεψη του ιδιοκτήτη τους, διέσχισαν τουλάχιστον 50 μέτρα, έφτασαν μέχρι την αυλή της 50χρονης και της επιτέθηκαν.

Μάλιστα, υπήρχε κι ένας κηπουρός, που τη βοηθούσε αλλά εκείνη τη στιγμή βρισκόταν πίσω από τον φράχτη και λόγω προβλημάτων ακοής και ομιλίας δεν αντιλήφθηκε την επίθεση, που δέχτηκε η 50χρονη.

Μέσα στο σπίτι βρισκόταν οι δύο γιοι της 17 και 18 χρονών, οι οποίοι άκουσαν τις φωνές της, βγήκαν έξω αλλά ήταν αργά. Οι Αρχές και το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκαν άμεσα αλλά η 50χρονη είχε ήδη καταλήξει και δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν.

Ο κοινοτάρχης μίλησε με εξαιρετικά εγκάρδια λόγια για τη συντοπίτισσά του, αναφέροντας ότι ήταν πρωτεργάτις και πρωτοπόρος σε πολλούς συλλόγους, και γενικότερα άνθρωπος της προσφοράς. «Έχω ξαναέρθει αντιμέτωπος με τους συγκεκριμένους σκύλους όταν ήρθαμε με τεχνικό συνεργείο να πραγματοποιήσουμε αλλαγή λαμπτήρα δημοσίου φωτισμού. Γαύγιζαν και γρύλιζαν πάρα πολύ άγρια, σκέφτηκα όμως ότι μιας και λειτουργούν ως φύλακες, αυτό μπορεί να είναι και φυσιολογικό. Δεν έχω λόγια να εκφράσω τη θλίψη μου για το θάνατο της, συνεχώς βοηθούσε τους πάντες εντός και εκτός του δήμου μας, του Δήμου Ωραικάστρου», σημείωσε.

Οι σκύλοι πλέον φυλάσσονται μετά από μέριμνα της κατά τόπον αρμόδιας Περιφερειακής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.

 

Δικηγόρος 37χρονου: Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας, τα σκυλιά ήταν σωστά εκπαιδευμένα

Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας, τα σκυλιά ήταν σωστά εκπαιδευμένα, τόνισε από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ο δικηγόρος του 37χρονου ιδιοκτήτη των σκύλων.

Ο Χρήστος Πατούνας, δικηγόρος του 37χρονου ιδιοκτήτη των σκυλιών ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι ο πελάτης του «είναι συντετριμμένος. Εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον χαμό της Ελισάβετ», ενώ τόνισε ότι «τα σκυλιά τα είχε στην αυλή του περιφραγμένα. Η περίφραξη ήταν ύψους δύο μέτρων, ήταν σωστή. Δυστυχώς χωρίς να το αντιληφθεί τα σκυλιά άνοιξαν μία μικρή τρύπα, απ’ όπου διέφυγαν. Τα σκυλιά ήταν επιβλεπόμενα».

Επιπλέον, εξήγησε ότι «στον χώρο (σ.σ. της αυλής του ιδιοκτήτη) έπρεπε να υπάρχει περίφραξη, όπως έχουν οι ιδιοκτήτες σκυλιών. Ήταν σωστά τα μέτρα, τα σκυλιά δεν ήταν επιθετικά, ήταν απλώς φύλακες του σπιτιού». Μάλιστα επεσήμανε ότι «στο Ωραιόκαστρο υπάρχουν συχνές διαρρήξεις, οπότε κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον ένα σκυλί. Ήταν εκπαιδευμένα από εκπαιδευτή και είχαν σωστή συμπεριφορά. Δεν ήταν υποχρεωμένος ο ιδιοκτήτης να έχει δεμένα τα σκυλιά εντός του σπιτιού».

Ο δικηγόρος του 37χρονου κατέληξε, λέγοντας, σύμφωνα με το thestival.gr: «Η Αστυνομία έλεγξε την περίφραξη και διαπίστωσε ότι στο πλάι της που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό είχαν ανοίξει τρύπα με διάμετρο 30 εκατοστών. Μία πολύ μικρή τρύπα που δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης. Η πόρτα ήταν κλειστή, προφανώς διέφυγαν τα σκυλιά από εκείνη την τρύπα που δεν μπορούσε να αντιληφθεί ο ιδιοκτήτης».