Με ένα ψυχρό και επιφυλακτικό «ναι» απαντά ο Σταύρος Θεοδωράκης στο αίτημα του πρωθυπουργού για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ads

Η πρώτη αντίδραση του επικεφαλής του Ποταμιού ήρθε μέσω Facebook, όπου έγραψε ότι το Ποτάμι θα προσέλθει μεν στη σύσκεψη, «χωρίς όμως ψευδαισθήσεις».

Η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη, με αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα περί «απάτης», είναι οι εξής:

«Τα δανεικά τέλος. Θα σας θυμίσω τι είχα πει προεκλογικά για τον κ. Τσίπρα: Είναι ο άνθρωπος που τη μια μέρα θα σου ζητήσει δανεικά για να πάρει γάλα για το παιδί του και την άλλη μέρα θα σε καταγγείλει ότι του έδωσες λεφτά και πήγε και μέθυσε.

Ads

Το Ποτάμι βέβαια θα προσέλθει στη σύσκεψη αρχηγών, αν τη συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Χωρίς όμως ψευδαισθήσεις. Ξέρουμε ότι το μόνο που επιδιώκει ο κ. Τσίπρας είναι η επανάληψη του ίδιου σεναρίου. Να συμφωνήσουμε στο πλαίσιο και να δώσει εκείνος το περιεχόμενο που θέλει. Ό,τι έγινε και με το Μνημόνιό του. Εμείς λέγαμε ότι πρέπει να σωθεί η χώρα με μεταρρυθμίσεις και μείωση του κομματικού κράτους και εκείνος έβαλε νέους φόρους αφήνοντας απείραχτες τις συντεχνίες και τα συμφέροντα.

Μόνο που την ίδια απάτη δεν μπορείς να την κάνεις δύο φορές. Τουλάχιστον στους ίδιους ανθρώπους».