Φως στα ακριβή αίτια θανάτου του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη αναμένεται να ρίξει το πόρισμα του αρμόδιου ιατροδικαστή, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται εντός της ημέρας.

Ads

Ο νεαρός σπουδαστής εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής νεκρός σε μια βαλτώδη περιοχή σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τη Σχολή. Η σορός του βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, ενώ, όπως διαπιστώθηκε έφερε βαθύ τραύμα στον δεξιό καρπό του (ήταν αριστερόχειρας) πιθανότατα από το μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα του.

Την ίδια στιγμή, πάντως, ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι στην περιοχή όπου εντοπίστηκε η σορός του 20χρονου είχε διεξαχθεί τις προηγούμενες ημέρες, κατά τις Αρχές, εκτεταμένη έρευνα για τον εντοπισμό του, δίχως, ωστόσο να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Η υπόθεση έχει ξεσηκώσει ήδη σωρεία αντιδράσεων, αφού, σύμφωνα με εσωτερική έρευνα που διενεργήθηκε στη Γαλακτοκομική Σχολή του Κάτσικα Ιωαννίνων, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε γίνει στόχος χλεύης και εκφοβισμού από συμφοιτητές του, με «πρωταγωνιστές» τέσσερα άτομα, συμπατριώτες του από την Κρήτη.

Ads

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, διαπιστώθηκε πως ο ίδιος είχε αιτηθεί να αλλάξει δωμάτιο, ώστε να γλιτώσει από τη λεκτική και σωματική βία που του ασκούσαν κατ’ επανάληψη οι συμφοιτητές του. Βάσει της ίδιας έρευνας, αποπέμφθηκε από τη θέση του ο διευθυντής της Σχολής, ο οποίος είχε ζητήσει καθοδήγηση από γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης.

Διαβάστε σχετικά:

Άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Εν τω μεταξύ, όπως προέκυψε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ο νεαρός φοιτητής είχε μιλήσει με την οικογένειά του στο Ρέθυμνο μία μόλις ημέρα πριν την εξαφάνισή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν το απόγευμα της 6ης Φεβρουαρίου οι γονείς του δεν κατάφεραν να το βρουν στο τηλέφωνο, ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές. Η κακοποίηση που υφίστατο θεωρείται ότι έπαιξε σοβαρό ρόλο στην ψυχολογία του Βαγγέλη σε συνδυασμό και με τους κακούς βαθμούς που είχε πάρει.

Την παραμονή της εξαφάνισής του ο 20χρονος είχε κάνει ένα τηλεφώνημα στο σπίτι του με μεγάλη διάρκεια.

Χυδαιότητα κι ασέβεια

Εν τω μεταξύ, υβριστικά σχόλια και χυδαίες εκφράσεις κατά του Βαγγέλη Γιακουμάκη αναρτήθηκαν σε ιστολόγιο από ανώνυμο διαχειριστή, ο οποίος δεν έδειξε κανένα σεβασμό για το θάνατο του 20χρονου φοιτητή.

Μετά τις σχετικές υβριστικές αναρτήσεις σήμανε αμέσως συναγερμός στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία κινητοποιήθηκε άμεσα για τη σύλληψη του διαχειριστή του συγκεκριμένου blog.

Επιστρέφει στο σπίτι του

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες από το Cretalive.gr, η σορός του Βαγγέλη Γιακουμάκη αναμένεται να επιστρέψει στη γενέτειρά του, τους Αρμένους Ρεθύμνου, την Τετάρτη.

Η είδηση του θανάτου του 20χρονου έχει βυθίσει στο πένθος την περιοχή, με τους κατοίκους να μην μπορούν να πιστέψουν πως ο επίλογος αυτής της ιστορίας θα γραφόταν με τον πλέον θλιβερό τρόπο.