Με μηνύματα θλίψης και οργής για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη έχουν κατακλυστεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η εξαφάνιση του 20χρονου από το Ρέθυμνο είχε από τις 6 Φεβρουαρίου που ο Βαγγέλης έσβησε τα ίχνη του, συγκινήσει πλήθος κόσμου που εθελοντικά έψαχνε σε καθημερινή βάση να τον εντοπίσει. Άλλοι με φωτογραφίες του στα χέρια και ρωτώντας όποιον θα μπορούσε να ξέρει κάτι, άλλοι ψάχνοντας οι ίδιοι σπιθαμή προς σπιθαμή τα μέρη στα οποία ο άτυχος νεαρός θα μπορούσε να είχε πάει…

Ads

Από το πρωί που ανακοινώθηκε η είδηση του εντοπισμού της σορού του 20χρονου κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή όπου και φοιτούσε, ο κόσμος που δεν τον γνώρισε αλλά έζησε την αγωνία των ερευνών για την ανεύρεση του ελπίζοντας να έχει ευτυχή κατάληξη, τον αποχαιρετά έστω και διαδικτυακά. Κάποιοι εκφράζουν απλά τη θλίψη τους. Κάποιοι άλλοι εξοργισμένοι με όσους οδήγησαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη στον θάνατο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ζητούν αν όχι εκδίκηση οπωσδήποτε τιμωρία από τη δικαιοσύνη.

«Συλλυπητήρια», «Κουράγιο», «Αυτοί που φταίνε να πληρώσουν», «Τώρα πια θα  ηρεμήσεις» και «Βαγγέλη, σε αγαπήσαμε χωρίς να σε ξέρουμε» είναι μερικά μόνο από τα μηνύματα με τα οποία οι χρήστες του διαδικτύου, αποχαιρετούν το άτυχο αγόρι.

Η σελίδα του facebook «Βοηθήστε Να βρεθεί ο Βαγγέλης Γιακουμάκης» που είχε στηθεί από την πρώτη στιγμή με σκοπό τη συγκέντρωση πληροφοριών που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό του αγνοούμενου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, σε ανάρτηση της αναφέρει: «Και κάπου εδώ θέλω να πω τα συλληπτήρια μου στην οικογένεια του Βαγγέλη και ελπίζω να μην ξανασυμβεί ποτέ παρόμοια ιστορία στην Ελλάδα.. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ να πιάσουνε αυτούς που έκαναν το κακό στον Βαγγέλη και μακάρι να το πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα. Βαγγέλη αγόρι μου καλό ταξίδι. Πλέον δεν σε πειράζει κανείς εκεί στον παράδεισο. ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΛΑΙΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!».

Ads

Εκατοντάδες είναι και τα μηνύματα που χρήστες του facebook αναρτούν στην συγκεκριμένη σελίδα. Ενδεικτικά:

  • «Γνωρίζουμε όλοι όσοι δεν κρινόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας πως η κοινωνία μας είναι ένας σκουπιδότοπος και εξαετίας αυτού του γεγονότος βρισκόμαστε όλοι μας σε δύσκολη οικονομική είτε άλλης φύσης δύσκολη θέση! Το γεγονός όμως πως η κοινωνία μας σκοτώνει νέους ανθρώπους όπως ο άτυχος Βαγγέλης που απλα ήταν άνθρωπος κ δεν τ έπαιζε μάγκας όπως οι βασανιστές του, είναι αρκετό για να αναλογιστούμε οτι ο δρόμος που οδεύουμε είναι χωρίς επιστροφή!»
  • «Ξύπνησα σήμερα το πρωί και το πρώτο πράγμα που άκουσα/είδα στην τηλεόραση ήταν …. “Βρέθηκε ο σορος του αγνοούμενου φοιτητή”. Μπορεί να φανεί “περίεργο” αλλά στεναχωρήθηκα τόσο πολύ . Ενα νέο ΠΑΙΔΙ βρίσκεται πια νεκρο . Από δολοφονία ; Από αυτοκτονία; Δεν είναι αυτο που έχει σημασία… Σημασία έχει η σάπια κοινωνία στην οποία ζούμε …Αφήνουν παιδιά να πεθαίνουν έτσι , με αυτό τον τροπο …Εθελοτυφλούσαν ΟΛΟΙ…Γινόταν το ελα να δεις και έβαλαν εναν πολιτικο να το καλύψει … Πολλά συγχαρητήρια. Πέθανε ενα παιδί σήμερα , θυμα bullying , κι εμείς ασχολούμαστε με οικονομικά προβλήματα , ενώ υπάρχει μια αδικοχαμένη ΖΩΗ. Τέλος πάντων … Απλα θέλω να πω πως αμα βλέπετε κάποιον να είναι θύτης ή θύμα bullying ΜΗΝ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙΤΕ. Μιλήστε … Ο καθένας θα μπορούσε να είναι στη θέση αυτού του παιδιού. Μακάρι να ηρεμήσει η ψυχή του …..».
  • «Άραγε οι οικογένειες αυτές, αυτών των “αντρακλάδων” συντοπιτών του, τι έχουν απόψε να πουν στα παιδιά τους; Γιατί οταν είναι μακριά από εσένα το πρόβλημα εύκολα καταδικάζεις, όταν όμως η σαπίλα είσαι εσύ ο ίδιος, το σπλάχνο σου, ο καθρέφτης της οικογένειας σου τοτε δυστυχώς η άφεση, η δικαιολογία, η κάλυψη που βαφτίζεται προστασία για το παιδί, ολα αυτά έρχονται γρήγορα και εύκολα για τον δολοφόνο που μεγαλώνεις χρονια τώρα… Λυπάμαι! Ούτε καλο παράδεισο, ούτε τιποτα δεν θέλω να ευχηθώ. Ας σκεφτούμε μονο τι κοινωνία δημιουργούμε μέσω των σπλάχνων μας και που πραγματικά θα θέλαμε να μεγαλώσουν για να είναι ευτυχισμένα! Ντρέπομαι ήδη εκ μέρους της κοινωνίας που δημιουργήσαμε!».
  • «Πονάω γιατί είμαι μανα. Γιατί μπορούσες να ήσουν δικό μου παιδί.  πότε πρόλαβαν αυτά τα “παιδιά” να γίνουν κτήνη; Πότε πρόλαβαν να γίνουν δολοφόνοι φυσικοί ή ηθικοί; Τις τελευταίες 40 μέρες όλες γίναμε μάνες σου. Δεν καταφέραμε να σε σώσουμε. Ήταν αργά. Συλλυπητήρια μέσα από την καρδιά μου».
  • «Καλό παράδεισο μικρέ. Ότι σου έκαναν να τους στοιχειώνει και οι Ερινύες να τους κυνηγούν για πάντα».
  • «Στέρησαν σε ένα παιδί για βλακείες τη ζωή του όλη η Ελλάδα θρηνεί για το χαμό του Βαγγέλη. Καλό ταξίδι είμαι σίγουρη ότι θα είσαι καλύτερα στο παράδεισο».
  • «Συλληπτήρια στους ανθρώπους που τον αγάπησαν, που τον ένιωσαν και που προσπάθησαν να τον βοηθήσουν…ΜΟΝΟ σε αυτούς… ΚΡΙΜΑ…. Καλο παράδεισο… Εύχομαι και ελπίζω για τη χειρότερη τιμωρία στους φονιάδες του…οποίοι κι αν είναι αυτοί…».
  • «Μια ολόκληρη Σχολή και μια ολόκληρη κοινωνία στη χειρότερη περίπτωση συγκάλυπτε, στην καλύτερη παρακολουθούσε αδιάφορα αυτή τη διαρκή διαπόμπευση και τον εκμηδενισμό της προσωπικότητας του – πολύ υποκριτικά σήμερα- προσφωνηθέντος “άτυχου” νεαρού. Κι ίσως ένας εξίσου “μάγκας” βουλευτής από την Κρήτη – όπως λέγεται – να παρείχε την απαραίτητη πολιτική κάλυψη σ’ αυτά τα πρωτοπαλίκαρα της ντροπής και να εκφράσει σήμερα με τη σειρά του τον “αποτροπιασμό” για το έγκλημα. Και να μη γελιόμαστε ότι κι αν δείξει η ιατροδικαστική έρευνα – γιατί πολλοί προσβλέπουν στη βολική εκδοχή της αυτοκτονίας – πρόκειται ξεκάθαρα για ένα έγκλημα με πολλούς αυτουργούς».
  • «Σήμερα δεν θρηνεί μόνο η οικογένεια του Βαγγέλη αλλά όλη η Ελλάδα. Μπορεί πολλοί από εμάς να μην γνωρίσαμε αυτό το παιδί αλλά η υπόθεση της εξαφάνισης του ,μπήκε στα σπίτια όλων μας. Όταν στέλνεις το παιδί σου να σπουδάσει , κάνεις όνειρα για το μέλλον του και ποτέ δεν φαντάζεσαι τέτοια δραματική κατάληξη. Καλό σου ταξίδι Βαγγέλη και τα θερμά μου συλληπητήρια στην οικογένεια !Ποτέ γονιός να μην νιώσει αυτόν τον πόνο που αυτοί οι γονείς νιώθουν. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχούλα του και πιστεύω ότι θα υπάρξει Θεία Δίκη για ότι πραγματικά έγινε…..»

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=jDuWCs7LN9c]

Πενθος στο Ρέθυμνο εν αναμονή του πορίσματος

Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία των Αρμένων Ρεθύμνου, από την είδηση εντοπισμού του νεκρού Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Ιωάννινα.

Από νωρίς το πρωί, στο άκουσμα της είδησης εντοπισμού της σορού του Βαγγέλη, συγγενείς φίλοι και συγχωριανοί καθώς επίσης και μέλη της ευρύτερης οικογένειας από διάφορα μέρη του νησιού βρέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας Γιακουμάκη για να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους. Όλοι κάνουν λόγο για ένα παιδί εξαιρετικού ήθους που έφυγε άδικα.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων , συνομίλησε με ξαδέρφια, μέλη της οικογένειας Γιακουμάκη και όπως διαπιστώθηκε, υπάρχει εμπιστοσύνη, στο πώς οι αρχές θα διαχειριστούν την υπόθεση δεδομένης πια της εξέλιξής της. Όπως χαρακτηριστικά  αναφέρουν θέλουν να φτάσει «το μαχαίρι στο κόκκαλο» και να αποδοθούν ευθύνες να σε όσους οδήγησαν στην εξαφάνιση του Βαγγέλη.

«Περιμένουμε τα επίσημα πορίσματα και το τι θα αναφέρει και ο ιατροδικαστής, που από την πλευρά της έχει ορίσει η ίδια η οικογένεια», ανέφερε πρώτος ξάδερφος του αδικοχαμένου Βαγγέλη. «Όλα όσα συνέβησαν στη σχολή που ο Βαγγέλης φοιτούσε εδώ και δύο χρόνια και φυσικά αν όλα όσα λέγονται περί βιαιοπραγιών, μείωση της αξιοπρέπειας και πράξεις απάνθρωπες, από Κρητικούς συμφοιτητές του Βαγγέλη προς τον ίδιο, ισχύουν, αυτό δηλητηριάζει, προσβάλλει και δημιουργεί σοβαρό θέμα στις τοπικές κοινωνίες και στο νησί», δήλωσαν συγχωριανοί του παιδιού.

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=sRC27vT9TQA]

Στην Κρήτη η κηδεία

Το μεσημέρι η σορός του Βαγγέλη απομακρύνθηκε από το σημείο εντοπισμού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου θα γίνει η νεκροτομή αλλά και ιστολογικές εξετάσεις που θα αποκαλύψουν τα αίτια θανάτου του 20χρονου. Είχε προηγηθεί αυτοψία στο σημείο από κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών Θεσσαλονίκης και ιατροδικαστή.

Η κηδεία του Βαγγέλη  Γιακουμάκη θα γίνει στη γενέτηρά του, τους Αρμένους Ρεθύμνου, ενδεχομένως την ερχόμενη Τετάρτη, που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί η διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης: