Σε κλίμα συγκίνησης και θλίψης είπαν το τελευταίο αντίο στην Μάρθα Καραγιάννη οι φίλοι και συγγενείς της.

Ads

Η Ζωζώ Σαπουτζάκη, η Κάτια Δανδουλάκη, η Άννα Φόνσου και άλλοι γνωστοί ηθοποιοί παρεβρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης στην κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Από το ύστατο χαίρε δεν θα μπορούσε να λείπει και η στενή φίλη της ηθοποιού, με την οποία συγκατοικούσαν, Ντόρα Δούμα.

Οι συνάδελφοί της την αποχαιρέτησαν στέλνοντας στεφάνια.

«Καλό ταξίδι αγαπημένη μου» έγραφε το στεφάνι της Κάτιας Δανδουλάκη. «Έφυγες χωρίς να προλάβω να σου πω πόσο σε αγαπώ» ήταν το «αντίο» από την Ζωζώ Σαπουντζάκη, «θα σε θυμάμαι πάντα Μαρθούλα μου» ο αποχαιρετισμός της Μαίρης Χρονοπούλου.

Ads

image

image

Συγκινητικές ήταν και οι δηλώσεις της Ζωζώς μετά την κηδεία της. «Και τι δεν έχω να θυμάμαι. Κάναμε όνειρα μαζί. Καθόμασταν, τρώγαμε και ονειρευόμασταν. Με γέλασε, όμως, γιατί έφυγε μόνη. Δεν μπορούσε να μου μιλήσει καλά την τελευταία φορά, ήταν ξαπλωμένη στο κρεβάτι. Χαιρόταν και μου έσφιγγε το χέρι. Αγαπιόμασταν. Να με περιμένει», είπε.

Σε μία φορτισμένη από τη θλίψη ατμόσφαιρα, τα χειροκροτήματα και το όνομα «Μάρθα» συνόδευσαν το φέρετρο ως το αυτοκίνητο που θα μετέφερε στο αποτεφρωτήτιο της Ριτσώνας τη σπουδαία ηθοποιό της «χρυσής εποχής» του ελληνικού κινηματογράφου, που υπηρέτησε με συνέπεια όχι μόνο κωμικούς αλλά και δραματικούς ρόλους, όπως ήταν και η επιθυμία της.

image

image

Προ ημερών υπήρξε ένα πρόβλημα με την αποτέφρωσή της καθώς δεν υπήρχε κάποιος στενός συγγενής για να επιβεβαιώσει την επιθυμία της.