Και χωρίς βαγόνια είναι από χθες το βράδυ η ρόδα που στήθηκε στην πλατεία Συντάγματος και η οποία ποτέ δεν… γύρισε. Θα γυρίσει; 

Ads

Η ρόδα επρόκειτο να τεθεί σε λειτουργία την παραμονή των Χριστουγέννων – και κατόπιν να μείνει για δυο μήνες στο σημείο – πράγμα που δεν έγινε. 

Από την πλευρά του, ο Δήμος Αθηναίων αρχικά υποσχέθηκε ότι η Ρόδα θα γυρίσει όταν «ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που θα διασφαλίζουν τη νόμιμη λειτουργία της».

Αντί όμως τα πράγματα να πάνε προς το καλύτερο, πήγαν προς το χειρότερο. Χθες τα συνεργεία αφαίρεσαν και τα βαγόνια, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται. 

Ads

image

Από το Δήμο επανήλθαν σήμερα, λέγοντας ότι η ρόδα θα λειτουργήσει, αλλά «χωρίς καμία έκπτωση στην ασφάλεια, όσο μεγάλη κι αν είναι η πίεση, απ’ οπουδήποτε».

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων διαβεβαιώνουν ότι «οι μέρες για δωρεάν χρήση της ρόδας, που χάθηκαν από την περίοδο των γιορτών, θα μεταφερθούν μέσα στον Ιανουάριο».

Όσον αφορά τον έλεγχο της ρόδας και την καθυστέρηση των διαδικασιών, από το Δήμο εξηγούν ότι φταίνε οι αργίες των γιορτών που εμπόδισαν την εταιρεία να προχωρήσει στις παρεμβάσεις τις οποίες ζητούν οι ελληνικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί. 

Τώρα υπόσχονται ανάκληση αδειών των ειδικών μελετητών της εταιρείας, έτσι ώστε σήμερα ή τα επόμενα 24ωρα να γίνουν οι παρεμβάσεις για να λειτουργήσει. 

Οι συνεργάτες του Δημάρχου Αθηνών απαντούν και στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για υψηλό κόστος του εορτασμού της παραμονής της Πρωτοχρονιάς που διοργανώνει ο δήμος.

«Το συνολικό κόστος για τον εορτασμό την παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι φθηνότερο από πέρυσι και πάντως, στο 10% του κόστους των γιορτών που έκαναν οι προηγούμενοι δήμαρχοι», τονίζουν. 

Το τρολάρισμα της ρόδας

Η ρόδα που δεν… γυρίζει έχει – όπως ήταν αναμενόμενο- προκαλέσει επικό τρολάρισμα στο twitter, υπό το hashtag #ρόδα.

#ροδα Tweets