Κλιμακώνει την επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», δημοσιεύματα της οποίας αναφέρουν ότι «ο ένας υπουργός διορίζει τον συγγενή του στο γραφείο του άλλου» και «βολεύουν ακόμα και φίλους από το facebook» και κάνει λόγο για προσπάθεια συκοφάντησης και σπίλωσης».  Μάλιστα, περνώντας στην αντεπίθεση, παρακαλεί την εφημερίδα να δημοσιεύσει ό,τι στοιχείο έχει «και όχι τις φαντασιώσεις της» και την ενημερώνει ότι «τις επόμενες μέρες θα «’βολευτεί‘ και ο… Μαρκ Ζούκερμπεργκ!».

Ads

Όπως αναφέρει σε υψηλούς τόνους η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σειρά από ρεπορτάζ της εφημερίδας άλλοτε εμφανίζουν -ανώνυμα βέβαια- «στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ» να παραπονιέται γιατί δεν διορίστηκαν τα παιδιά του, άλλοτε εφευρίσκει, πάντα ανώνυμα, βουλευτή που δηλώνει δυσαρεστημένος με τους μετακλητούς υπαλλήλους, άλλοτε επαναφέρει το θέμα των απολυμένων υπαλλήλων από το δημόσιο, οι οποίοι επέστρεψαν στις θέσεις τους όταν έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, άλλοτε «τσιτάρει» τον Β. Λεβέντη που εκτοξεύει νούμερα μετακλητών χωρίς ούτε ένα στοιχείο και άλλοτε δημοσιεύει την ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. για δήθεν αύξηση μισθού των μετακλητών.

Και διευκρινίζει:

♦ Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου (Δεκέμβριος 2014) είχε 1.173 μετακλητούς. Σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ. έχει 618! Οι ισχυρισμοί του Πρώτου Θέματος, λοιπόν, είναι χυδαίο ψέμα.

Ads

♦ Οι μετακλητοί υπάλληλοι αποχωρούν από την εργασία τους μόλις φύγει ο Υπουργός- ακόμα και σε ανασχηματισμό. Καμία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει διορισμούς εκτός ΑΣΕΠ. Ας το χωνέψουν.

♦ Οι αποδοχές των μετακλητών υπαλλήλων μειώθηκαν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ.

«Προκαλούμε το Πρώτο Θέμα να δημοσιεύσει τους σχετικούς πίνακες και ό,τι στοιχείο έχουν και όχι τις φαντασιώσεις τους. Ακόμα τους προκαλούμε να αναρτήσουν τα σημειώματα για τους μετακλητούς στο site τους. Διαφορετικά, για ακόμα μια φορά, λειτουργούν ως χυδαίοι ψεύτες», επισημαίνει.

Και καταλήγει ειρωνικά: «Υποστηρίζουν ο γραμματέας της νεολαίας ‘βόλεψε στο Μαξίμου’ διαδικτυακούς φίλους του! Τους ενημερώνουμε ότι τις επόμενες μέρες θα ‘βολευτεί’ και ο… Μαρκ Ζούκερμπεργκ! Έλεος…».